HABER: Abdullah Bozkurt

Altınbelde Altınova ve Beldeleri Kadın Girişim Kooperatifi’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bir yıldır yaptığımız Ar-Ge çalışmaları nihayet sonuç verdi. Türkiye’de ilk defa, kivi ve hurma pestili üretimini Altınbeldem markasıyla üretmeye başladık. Patent ve coğrafi işaret başvurularını yaptığımız ürünümüz, Altınova için bir başarı hikayesi ve Marka adı olmuştur” ifadelerini kullandı. 

Fazlaca, ‘’E-satış sitelerinde ürünlerim rağbet görüyor’’

Altınbelde Altınova ve Beldeleri Kadın Girişim Kooperatifi Başkanı Yasemin Fazlaca, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, “Altınova yaş meyveleri geçiniyorlar. Biz de yaş meyvelerden nasıl yan mamuller üretip katma değer kazanabiliriz noktasında, kivi aklımıza geldi.

Altınova 20-25 senedir kivi yetiştiriciliği yapıyor. Fakat herhangi bir yan mamulü yapılmamıştı. Bizde bundan pestil yapmaya karar verdik. 2019 haziran ayında başladık. AR-GE çalışmalarını tamamladık. Daha önceki çalışmalarımızda yaz aylarında kurutuyorduk. Kışın da talep gelince bir üretim tesisi bulmamız gerekiyordu.

Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü bize destek oldu. Üretim tesislerini bize açtılar. Bu sayede de kış aylarında hem kivi pestilini hem Trabzon hurmasını pestilini üretmeye başladık. Yan mamul olarak sarma lokum gibi ürünler ürettik. Ürünlerimizi şu anda toptancılara satıyoruz. Akabinde ulusal e-ticaret kanallarında, Trendyol, Ptt AVM ve kadın kooperatiflerinin oluşturmuş olduğu toplu e-satış sitelerinde ürünlerim güzel bir rağbet görüyor.

Ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi yok. Genelde pestillerde un ve şeker tadı alıyorsunuz, meyvenin aromasının tadını alamıyorsunuz. Fakat kivi pestili yediğinizde kiviyi yemiş gibi hissediyorsunuz” şeklinde konuştu.