Haber/Abdullah Bozkurt

Yaptığı açıklamada kendini tanıtan İş adamı Mesut Tutuğ, “Bitlis Ahlatlıyım. Yaklaşık 30 yıldır Yalova’da yaşıyorum. İlk ve orta öğretimimi Bitlis’te tamamladım. Liseye Yalova Lisesi’nde başladım, Çiftlikköy Lisesi’nde bitirdim. Liseden sonra Kıbrıs’ta Yakındoğu Üniversitesi’nde kayıt yaptırdım. Okulu tamamlayamadım. Daha sonra Anadolu Üniversitesi’nde Banka-Sigorta Bölümü okudum. Daha sonra yine aynı üniversitede Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdim. Önümüzdeki dönem siyaset düşünüyorum. Bu bağlamda Yerel Yönetimler okuyorum, 2. sınıftayım. İnşaat ve emlak işleri yapıyorum. Çiftlikköy’de bir iş adamı kimliğimiz var” açıklaması yaptı.

“Belediye Başkanı olmayı isterim”

Mesut Tutuğ, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çiftlikköy’de Belediye Başkan Aday Adayı olmayı düşünüyorum. Nasip olursa, bana da görev verilirse Belediye Başkanı olmayı isterim. Şu anda CHP Çiftlikköy İlçe Başkanlığında üyeyim. Hatta Muharrem İnce’nin istifasının ardından yoğun bir katılım sağladık. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi ile bir gönül bağımız vardı. Ben üye olmadan önce de Çiftlikköy’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne çalıştım, Yalova’da da yine çalıştım. Sadece resmi bir bağımız yoktu ama bir gönül bağımız vardı. 2014 seçimlerinde de Cumhuriyet Halk Partisinde çalıştım. Çok çaba harcadım. 2019 seçimlerinde de yine gece gündüz demedim Cumhuriyet Halk Partisi Adayı için çalıştım” şeklinde konuştu.

“Çiftlikköy hak ettiği yerde değil”

Tutuğ yaptığı açıklamada, “Siyasete girme sebebim Çiftlikköy’ün hak etmediği yerde olmasından kaynaklı aslında. Müthiş bir boşluk görüyorum. Ondan dolayı siyaseti düşünüyorum. Siyasete girmem tamamıyla benim inisiyatifimden oluşmadı, eşimin dostumun talepleri ile oluştu. Toplumda bir anket yapılırsa karşılığının çok olduğuna inanıyorum. Bu sorumluluğu almamı istiyor Çiftlikköylüler. Ben niyetimi CHP İlçe Örgütü ile paylaştım. İl Örgüttü ve İl Başkanımız ile paylaştım. Bununla ilgili parti Meclis Üyesi arkadaşlarımızla da istişare ettim. 2-3 aylık bir istişare sürecim oldu” ifadelerini kullandı.

“İnce Millet İttifakına dahil olacak”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, Millet İttifakına dahil olacağını iddia eden Tutuğ, “Muharrem İnce zaten Millet İttifakına dahil olacağını söylüyor. Bende kendimce aday olursam bütün bileşenleri bir araya getirebileceğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İttifak tabana inecek

Mesut Tutuğ, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Karamürsel’e geldi. Bende davetliydim ve tanışma fırsatı bulduk. İYİ Parti Karamürsel İlçe Başkanı, Genel Başkanımıza bir soru sordu. Biz geçen dönem bazı küçük yerlerde ittifak kuramadık. Bununla ilgili var mı bir çalışmanız diye sordu. Genel Başkanımız, “Biz yukarıda çok iyiyiz. Bunu biz tabana da indireceğiz. Bunlarla ilgili komisyonlar oluşturacağız. Bu sefer öyle olmayacak dedi” açıklaması yaptı.

“Müthiş projelerim var”

Projelerinden bahseden Mesut Tutuğ, “Benim projelerim insan odaklı olacak. Çiftlikköy’de müteahhiti mutlu etmek belediye başkanlığı değil. Çiftlikköy’de yaşayan inşaları mutlu etmek. Benim amacım o. Çiftlikköy’de yaşayan çok sayıda yaşlı amcalarımız teyzelerimiz var. Bu pandemi sürecinde onların çok sıkıntı yaşadığını düşünüyorum. Yerel yönetim olarak bu konuda hiçbir proje yapılmadı. Benim onlarla ilgili çok büyük projelerim var. Çiftlikköy’de yaşayan çocuklar yüzme bilmiyor. Çok büyük bir eksiklik. Sahili olan bir yerde çocukların yüzme bilmemesi çok büyük bir eksiklik. Çiftlikköy çok hızlı büyüyor. Gelecek olan OSB’ler ile ilgili müthiş düşüncelerim var. Burada hiçbir genci saat 8.00 ve 17.00 arası kıraathanelerde görmek istemiyorum” şeklinde konuştu.

Haber/Abdullah Bozkurt