Başkan Vekili Tutuk, mesajında şu cümlelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Ağustos 1929 yılında ilk kez Yalova’ya gelmiştir. Kentimize ilk geldiği andan itibaren büyük bir ilgi ve sevgi gösteren Atatürk, 1 Şubat 1938 yılında kadar birçok kez kentimize gelmiş ve önemli misafirlerini Yalova’da ağırlamıştır. Ankara ve İstanbul’dan sonra zamanını en fazla geçirdiği kentlerden biri Yalova’dır.

Yalova’da genç Cumhuriyetin önemli kararlarına imza atan Atatürk, sadece kentimize değil, verdiği çevrecilik mesajıyla tüm dünyaya Yürüyen Köşk’ü miras bırakmıştır. O günkü şartlar altında bir çınar ağacının dalını kıymayarak Yalova’da ilk ayak bastığı yere yaptırdığı Yürüyen Köşk’ü 4 metre 80 cm kaydırarak, Yalova’dan, Dünya’ya çevre mesajı vermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yalova Benim Kentimdir’ diyerek kentimize olan sevgisini ortaya koymuştur. Bu sevgiyi Yalova’nın yeniden inşasını sağlayarak birçok alanda öncü bir kent oluşturarak göstermiştir. Yalova’ya verdiği önem için ona ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 91. yıl dönümünde onu saygı, sevgi, rahmet ve büyük özlemle anıyoruz.”