Demokratik toplumların vazgeçilmez bir unsuru olarak gazetecilik mesleğinin tüm meslekler içerisinde yerinin ayrı ve çok önemli olduğunu belirten Başkan Vekili Tutuk mesajına şöyle devam etti;

“Zor şartlar altında kamuoyunu bilgilendirmek için çalışan gazeteciler, mesai kavramı gözetmeden kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Ayrıca gazeteciler, toplumun her türlü olay ve durum hakkında bilgilendirme görevini görürken, kamuoyundan ve bizlerden aldığı açıklamaları, haberleri yerel ve genel idarelere ileterek bizlerin sesi olmaktadırlar. Yayınlamış oldukları haberlerle bir anda milyonlarca insana ulaşabilen basınımız, haberin objektif, doğru, seviyeli olması yönünde de önemli bir sorumluluk üstlenmektedir. Basının haber verme ve denetleme başta olmak üzere, görev ve sorumluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi gerekmektedir. Şiddet ve hakaret içermediği sürece, düşünceler ve fikirler özgürce ifade edilebilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; zor şartlarda görevini yapan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, tüm basın emekçilerimize saygı ve selamlarımı iletiyorum.”