‘Bayramlar, toplumumuzu dostluk ve kardeşlik duygularıyla buluşturan, sevginin, saygının, hoşgörünün pekiştiği özel günlerdir’ diye mesajına başlayan Başkan Vekili Tutuk şöyle devam etti;

“Dini bayramlarımız, en güzel ve yüce duygularla yaşandığımız, toplumda karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştirdiğimiz, dargınlıkları unutup barıştığımız, kardeşçe kucaklaştığımız, birlik ve beraberliğimizi, bir arada yaşama duygumuzu kuvvetlendiren özel günlerdir. Bayramlarımız; bizlere kazandıracağı paylaşma, karşılıksız sevgi ve yardımlaşma gibi manevi değerlerimizi yükseltmenin yanında bu manevi değerleri kuşaktan kuşağa aktarabilmek, yaşadığımız mutluluk ve coşkuyu hayatımızın her gününe taşıyabilmek adına da bir vesiledir. Kurban ibadetiyle elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmalıyız. Gönülden paylaşmalı ve hakkıyla eşit bir şekilde vermeliyiz. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da başta muhtaçların olmak üzere komşularımızın ve yakınlarımızın hanelerine, daha fazla sevgi, muhabbet ve mutluluk taşımalıyız. Unutmamalı ki bayram coşkusunu ve mutluluğunu 7'den 77'e hep birlikte yaşanabilirse anlamlıdır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin Kurban Bayramını tebrik ediyor, bu bayramın bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”