“Engelli vatandaşların toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi, fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması en temel koşulların başında gelmektedir” diyen Başkan Vekili Tutuk mesajında;

“Engelli vatandaşların hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri insani bir haktır. Bu yönde devletimizin getirdiği gelişmeler sonuncunda engelli vatandaşlarımıza pek çok alanda çalışma ve üretime katılma imkanları sunulmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın sosyal, ekonomik ve kültürel hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek ve onların üretken bireyler olarak topluma katılımlarını sağlamak, sosyal hukuk devleti anlayışının da bir gereğidir. Engelli vatandaşlarımız azimleriyle toplumun diğer kesimleri gibi birçok şeyi başarabilir ve geleceğe umutla, sevgiyle bakabilmelerini bizler için çok önemlidir. İş ve eğitim hayatında olduğu kadar, yaşamın her alanında daha aktif bir yaşam sürmeleri en doğal hakkı olan engelli dostlarımızın her zaman yanlarındayız.  Tüm bu duygu ve düşüncelerle her bir bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artması dileklerimle bütün engelli dostlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.