Tutuk “İlk 15 gün kaynaklara baktım”

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, göreve geldiği ilk günden itibaren 2 hafta boyunca sadece Yalova Belediyesi’nin kaynaklarını incelediklerini, gelir-gider durumunu çıkararak öncelikli işlere el attıklarını söyledi.

Tutuk, “Yalova Belediyesi’nin kaynakları iyi durumda. Gelirimiz ve giderimizi biliyoruz ve ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz.”

Tutuk “Bir ayda 4 milyon 675 bin lira borç ödedik”

Yalova Belediyesi’nin sadece su, harç ve vergi gelirleri ile 1 ay da 304 firmaya 4.675 TL ödediklerini belirten Başkan Vekili Tutuk, “Geride bıraktığımız 1 aylık süreçte 304 firmaya 4 milyon 675 bin lira ödeme gerçekleştirdik.

6 Mart’ta 1182 firmaya borçluyken, 6 Nisan 2020 tarihi itibariyle bu sayı 878 firmaya düştü. Tıpkı Mart ayında olduğu gibi, Nisan ayında da ödemelerimizi sürdüreceğiz. Nisan ayında esnafımıza 1 milyon 500 bin lira ödeme yapacağımızın müjdesini şimdiden vermek istiyorum.

6 Mart’ta, Yalova Belediyesi’ni alacağından dolayı icraya vermiş firma sayısı 192’ydi. 1 aylık sürede 30 dosyaya ödeme gerçekleştirerek borcumuzu kapattık. Bugün itibariyle bu sayıyı da 162‘ye düşürdük” şeklinde konuştu.

Tutuk, “Koronavirüs ile mücadele kapsamında vatandaşımızdan su sayaç beledi almayacağımızı söylemiştik. Bu ay yaklaşık 400 firmaya 1.5 milyon TL borç ödeyeceğiz ve bunu belediyemizin sudan elde ettiğimiz gelir olmadan yapacağız” diye ekledi.

Tutuk, ‘Tüm personelin ikramiyeleri pazartesi günü ödendi’

Tutuk, ‘’Yalova Belediyesi’nde kadrolu işçilerin 4 yıldır ödenmemiş ikramiye ücretleri, 6 Nisan 2020 Pazartesi ödendi.’’  

Tutuk “Bizim ekstra hiçbir kaynağımız yok”

Yalova Belediyesi’nin ekstra gelirleri olduğu ve bu sayede borçların kolaylıkla ödendiğini iddia eden kişilere cevap veren Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Ekstra hiçbir gelirimiz yok. Bunu herkese de ispatlamaya hazırım. Biz sadece Yalova Belediyesi’nin kaynaklarını doğru kullanıyoruz. Belediyede ki tüm israfları kıstık” cevabını verdi.

Tutuk “Borç ödeyecek evrakları personel yetiştiremiyor”

Başkan Vekili Tutuk, “Muhasebe departmanındaki personel bana, borçları ödemek için evrak yetiştiremediklerini söylüyor. Yalova Belediyesi’nden kaç yıldır alacağı olan birçok esnaf mağdur edilmiş. Alacağı ödenmemiş. Yalovalı birçok esnafa, büyük mağduriyetler yaşatılmış”

Tutuk “Yalova Belediyesini iyi idare edememişler”

Tutuk, “Belediyeyi, muhasebeyi, iyi idare edememişler. Bu benim yaptığımı onlar da yapabilirdi. Ama yapmamışlar. Biz şeffaf bir belediye yönetiminden yanayız.”

Tutuk ‘’Larva ilaçlaması devam ediyor’’

Larva ilaçlamalarının aksamadan devam ettiğini belirten Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova’nın tamamının ilaçlanmasının bittiğini ve tekrardan tüm Yalova’nın ilaçlanacağını duyurdu. Tutuk ayrıca, Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne 14-15 personel takviye yapıldığını da sözlerine ekledi.