Programda ilk olarak ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüse yönelik Yalova’da yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkan Vekili Tutuk sürecin tamamlanması sonrasında Yalova için yapmayı planladıkları projeler hakkında da bilgiler verdi.

“Belediye personelimiz esnek çalışmaya geçti”

“Yalova Belediye binasında ilk aldığımız önlem belediye personelimizin esnek çalışma saatine geçmesi oldu” diyen Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Yalova’nın en büyük ailesi ofis çalışanlarımızı minimuma indirerek, kalabalık ortamdan uzaklaştırmış olduk. Ayrıca 112 Komuta Merkezi’ne Vefa Sosyal Hattı için 12 personelimizi görevlendirdik. Böylelikle 65 yaş üstü evden çıkma imkanı olmayan kişilerde İçişleri Bakanlığı’nın Vefa Sosyal Hattı’nı arayarak taleplerini karşılayacaklar” dedi.

“Net 106 Ana arter yıkandı ve dezenfekte edildi”

Sözlerini saha ekiplerimiz özellikle Veteriner İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz üstün gayret gösteriyorlar diyerek sürdüren Vekil Tutuk; “Sabah saatlerinden gece yarısına kadar ana arterler yıkanıyor ve ilaçlanıyor. Şu ana kadar net 106 ana arter temizliği yapılmış durumda. Yalova’mız için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.

“Esnafımızın harç ücretlerini 1 yıl geçerli olmak üzere %50 indiriyoruz”

Esnaf için yapılan çalışmalara da değinen Başkan Vekili Tutuk şunları dile getirdi; “Esnaflarımızdan biraz zor durumdan geçiyor, farkındayız. Koranavirüs ile mücadelede onlar da ellerinden gelen desteği sağlıyorlar. Biz belediye olarak taksici, minibüsçü, personel servisi taşıyan esnafımızın harç ücretlerini 1 yıl geçerli olmak üzere %50 indiriyoruz. Yıllık ödedikleri tutarı %50 oranında indirmiş oluyoruz. Bu süreçte kendilerine bu şekilde destek sağlamış olacağız.”

“Hiçbir şekilde kimse susuz kalmayacak”

“Vatandaşlarımızın bu ay su faturalarını ödemeyecek” diyen Tutuk; “Bunun yanında daha önce suyu kesilmiş olan vatandaşlarımız varsa hepsi bağlandı. Hiçbir şekilde kimse susuz kalmayacak. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Belediyemizin kiracıları bulunuyor. Vatandaşlarımıza ve kiracılarımıza destek olmak üzere kiracılarımızın 3 ay kira bedellerini erteledik. Sözleşmesi biten esnafımızın da sözleşmelerini 3 ay uzattık” dedi.

“Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın tamamı dezenfekte edildi”

“Veteriner İşleri Müdürlüğü İlaçlama Ekiplerimiz 7/24 çalışıyor” diyerek sözlerini devam ettiren Başkan Vekili Tutuk; “Kamu kurum ve kuruluşlarının tamamını dezenfekte ettik. 158 adet kurumları, 22 adet cami, 330 kamu araçlarını, tüm muhtarlıkları, taksici ve minibüs esnafımızın araçlarını hassas bir şekilde dezenfeksiyonu yapıldı” dedi.

“Fırsatçılara tavizimiz belli!”

“Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz görevini layıkıyla yerine getiriyor” diyen Mustafa Tutuk; “Tüm esnaflarımızı, marketleri sık sık denetliyorlar. Fahiş fiyat artışı yapan firmalara gerekli uyarılar yapılıyor ve uymayanlara cezaları kesiliyor. Fırsatçılara asla göz açtırmayacağız. Yalovalıların bundan şüphesi olmasın” dedi.

“yalovalılar kurallara uyuyor”

“Vatandaşlarımız sağ olsun genel anlamda kurallara uyuyorlar” diyerek sözlerine devam eden Başkan Vekili Tutuk; “Tabi uymayan kişiler genellikle gençlerimiz oluyor. 65 yaş üstü %99 evlerinde oturuyorlar. Emniyet güçlerimiz bu konuda çok hassas davranıyorlar. Belediyemizin kolluk kuvvetleri de var gücüyle sahadalar. Vatandaşlarımızı nazikçe uyarıyorlar durumun ne kadar ciddi olduğunu anlatıyorlar. Halkımız duyarlı bir şekilde evde kalırlarsa bu süreci en kısa sürede en az hasarla atlatacağız”

“Sokaktaki canlarımız bizlere emanet”

“Ben bir başkan olarak evde sokak hayvanı besliyorum” diyerek konuşan tutuk; “Bu konuda en duyarlı vatandaşlardan birisi de benim. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz son bir hafta içerisinde kedi maması 250 kilo, köpeklerimiz için de köpek maması 350 kilo dağıtımı yapıldı. Sokakta yaşayan canlarımız bizlere emanet hiçbir hemşerimin bundan şüphesi olmasın” dedi.

“Az temas çok hijyen”

Az temasla bu işin üstesinden geleceğiz diyen Başkan Vekili Tutuk; “Yalova Belediyesi ekipleri sizlerin sağlığı için 24 saat görev başında. Vatandaşlarımızdan ricamız evden çıkmamaları yönünde. Bizler sahada sizler için mücadele ediyoruz. Koronavirüs salgınını az temas, çok hijyenle atlatacağız. Lütfen evlerinizden çıkmayın” dedi.

“Güney Çevre Yolu Projesi kısa sürede hayata geçecek”

Yalova Valimize buradan da teşekkür etmek istiyorum diyerek konuşan Başkan Vekili Tutuk; “Biz göreve geldiğimizin ikinci haftasında Yalova Valimiz Sayın Muammer Erol ve İmar Müdürümüz Ömür Bayar’la birlikte Karayolları Bölge Müdürü Ömer Güzel’i ziyaret ettik. Yalova’daki çevre yolu ile ilgili çalışmaları çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayacağız. Planı kesinleşti. İmar uygulaması ile parselasyon yapıldıktan sonra çevre yolu güzergahını karayollarına tamamen teslim edeceğiz. Süreç devam ediyor. Teslim ettikten sonra kısa süre içerisinde projesi yapılıp hayata geçilecek” dedi.

“Altyapı içme suyu hattının yenilenmesi için ilk dilekçeyi verdik”

“Sayın Valimiz Muammer Erol ile birlikte İller Bankası’na gittik” diyerek konuşmasını tamamlayan Başkan Vekili Tutuk; “Altyapı için içme suyu hattının yenilenmesi için ilk dilekçeyi verdik. Süreç devam ediyor inşallah en kısa sürede onu da sonuçlandıracağız. Yalova’mızın büyük problemlerinden biri olan altyapı içme suyu şebekelerini de böylelikle atmış olduk” dedi.