Öğretmenliğin, bedeli maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakarlık gerektiren, insanlara bir hayat boyu rehber olma yolunda öncülük eden bir meslek olduğunu belirten Başkan Vekili Tutuk, mesajına şöyle devam etti;

“Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz ülkemizin her noktasında, her kademesinde büyük bir özveri ile görev yaparak, ulaşacağımız aydınlık yarınların mimarlarıdır. Öğretmen eğitimi, öğretimi ve insanlara bir hayat boyu rehber olmayı meslek edinen kimsedir.

Çocuk ve gençlerimizi erken yaşlardan başlayarak, demokrasinin kazanımlarıyla tanıştıran, zor koşullar karşısında da, çalışma istek ve kararlılığını yitirmemiş öğretmenlerimiz, toplumumuza her zaman umut aşılamış, toplum bağlarını güçlendirmiş, etik değerlerin yaşatılmasına katkıda bulunmuş, düşünce dünyamızı zenginleştirmiştir. Ayrıca tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan pandemiden dolayı ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızın eğitim ve öğretimden geri kalmamaları için uzaktan eğitim sistemiyle canla başla mesleğini en iyi şekilde icra eden öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm bu duygu ve düşüncelerle kutsal görevlerinin bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı şevk ve heyecanla vazifelerini yerine getireceklerine inandığımız tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutlar, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”