“Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek”

“Öğretmenlik; sorumluluğu ağır, fedakârlık ve sabır gerektiren, dünyanın en onurlu mesleklerinden biridir” diye sözlerine başlayan Başkan Vekili Tutuk, mesajına şöyle devam etti; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözünde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği görev, toplumsal ve bireysel anlamda en kutsal görevlerden biridir. 

Büyük fedakârlık ve özveri gösteren öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlarımıza hazırlayan, gücünü sevgiden alan, emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir mesleğe sahiptir.

“Öğretmenlerimiz, aldıkları büyük sorumlulukları yerine getiren ilim neferleridir”

Ayrıca vatana, bayrağa, devlete ve millete bağlı nesiller yetiştirmek için çalışan öğretmenlerimiz, aldıkları büyük sorumlulukları yerine getiren ilim neferleridir. Ülkemizin dört bir yanında büyük özveri ve fedakârlıkla çalışan öğretmenlerimiz, her türlü takdir ve övgüyü fazlasıyla hak etmektedirler.

Yurdumuzun her bir köşesinde özellikle pandemi sürecinde eğitimin aksamaması için fedakârca görev yapan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”