Rahmet ve bereket simgesi, mübarek Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu hep birlikte yaşayacaklarını belirten Başkan Vekili Tutuk, mesajına şöyle devam etti;

“Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif, dini açıdan taşıdığı anlamın yanı sıra sosyal olarak da tam bir dayanışma dönemidir. Bu ayın feyzi ve bereketiyle gönül inceliğine kavuşan müminler, ahlaki ve insani hasletlere daha bir sıkı bağlanırlar. Ramazan ayında kalpler yumuşar, sevgi ve hoşgörü doyumsuz bir hal alır. Müslümanların en yakınından başlayarak komşu ve akrabalarını gözetmeleri, yoksul ve garibanlara yardımcı olmaları büyük önem arz etmektedir. Bu ayda, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz. Bu yıl Ramazan ayını örf, adet ve geleneklerimize göre idrak edemeyeceğiz. Koronavirüs salgını dolayısıyla biraz buruk kutlayacağız, iftar sofralarında bir araya gelemeyeceğiz. Ama belki bu mübarek ayın yüzü suyu hürmetiyle, rabbimizin yardımıyla ve kendi izolasyonumuzu sağlayarak bu ay içinde atlatacağımızı ümit ediyorum.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta Yalovalı hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam Aleminin Ramazan-ı Şerifini kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur, hoşgörü ve sağlıklı günler getirmesini temenni ederim.”