Adan Menderes Mahallesine bisiklet yolu yapılacak

Doğu Sahil Bandı yapılan bisiklet ve yaya yolları ile artık Yalovalıların vazgeçilmez aktivite alanlarından biri oldu. Yapılan bisiklet yollarının 2. Etap çalışmaları da başladı. Yalova’da ilk kez bir mahallede bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak. Bisiklet ve yaya yolu projesi, diğer illere de örnek olacak.

Sanat Sokakta başlatılan çalışmalar dere güzergahında devam ederek, Adnan Menderes Mahallesi TOKİ güzergahında sona erecek. Adnan Menderes Mahallesi’nde yapılacak bisiklet ve yaya yolu toplam 2600 metreyi kapsayacak. Gidiş-geliş 5200 metre olacak.

Tutuk, “Yalova’mızda değişim devam ediyor”

Yalova’nın, Türkiye’de kesintisiz bisiklet ve yaya yoluna sahip şehirlerden biri olduğunu kaydeden Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Yaptığımız değişimle birlikte Çiftlikköy sınırından İDO’ya bisiklet ve yaya yolu projemizin 1. Etabını tamamladık.

Bizler yapmış olduğumuz çalışmaları hem Yalova’mıza değer katmak hem de kalıcı hizmetlerle anılmak istiyoruz.

Bu kapsamda Yalova’da bir ilki daha hayata geçiriyoruz. İlk kez bir mahallemizde bisiklet ve yaya yolumuz olacak. 2. Etapta Sanat Sokak’tan başlayacak. Güzergâh olarak dere boyunca devam ederek, Adnan Menderes Mahallesi TOKİ Konutlarıyla son bulacak. Toplam uzunluğu 2600 metre olacak.”

Tutuk, “Etap etap ilerliyoruz”

Böylelikle vatandaşlarımız Sanat Sokak’tan, Adnan Menderes Mahallesi’ne bisikletle ulaşım sağlayacak. Bisiklet ve yaya yollarımız trafiğe kapalı alan olacak. Çocuklarımız güvenli bir şekilde bisiklet kullanabilecekler. Yürümek isteyenler, koşmak isteyenler rahatlıkla aktivitelerini yapabilecekler.

Projemiz burada bitmeyecek. Balaban dere, İzmit karayolunu takip ederek, yapacağımız millet bahçesine bisiklet yolu ile ulaşım sağlayacağız. Dere kenarından Kirazlı Sanayi Sitesi’ne kadar bisiklet ve yürüyüş yolu kesintisiz olarak devam edecek. Son etapta, İDO’dan Gazipaşa Caddesi üzerinden TİGEM’e ve TİGEM’den de Yalova Üniversitesi’ne olacak. Böylelikle Yalova’da bisiklet ve yaya yolu projemizi tamamlamış olacağız.

“Yalova’da yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun”

Yalova’mızı 2023 hedeflerine ulaştırmak ve şehrimize en iyi hizmeti vermek amacıyla çalışmalarımız devam edecek. Yaptığımız işlerle Yalova bambaşka bir görünüm kazanacak. Burada kazanan yine Yalova halkı olacak. Yalova’mıza, vatandaşlarımıza ve mahalle sakinlerimize projelerimiz hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.