Haber/Abdullah Bozkurt

16 Haziran Çarşamba günü yayınlanan programda İbrahim İnce’nin sorularını yanıtlayan Başkan Nuri Baş, kendini tanıttığı esnada, “Yamaç Paraşütü ile ilgileniyoruz, havacılık sporları ile ilgileniyoruz. 2007 yılında kuruldu kulübümüz. 2007 yılından beri faaliyetteyiz. Birçok eğitimler verdik, birçok tepeler aştık Yalova’da” ifadelerini kullandı.

“Yalova’nın uçuş alanı potansiyeli var”

Yalova Havacılık ve Spor Kulübü Başkanı Nuri Baş, “İlk kurulduğumuzda Yalova’da uçuş anlamında hiçbir şey yoktu. Birkaç arkadaşımız ile birlikte kulübümüzü kurduk, eğitimler aldık. Yalova’da uçuş alanları yoktu şehir dışına çıkıyorduk genellikle. Şu anda Yalova’da 7 tane tepemiz var. Yalova bu anlamda çok zengin. %58’i orman olan, denize paralel olan bir yer. Yalova uçuş anlamında çok ideal bir yer.” şeklinde konuştu.

“Spor sadece bedene değil, ruha da iyi geliyor”

Başkan Nuri Baş, “Spor aynı zamanda hem bedene hem ruha iyi geliyor. Sadece beden sağlığı olarak düşünmeyelim. Ruhumuzdaki sıkıntıları da spor sayesinde atlatabiliriz. Denizimiz, ormanımız, gölümüz, dağımız yani her şeyimiz var. Yeter ki bir şeyler yapmak isteyelim. Şehrimizde her türlü altyapımız var. Yalova’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, tesisleşmeye çok önem veriyor. Yakın zamanda Yalovalılar onu görecekler ve fark edecekler.” açıklaması yaptı.

“Havacılık ve Bisiklet festivali birleşecek”

Başkan Baş, “Çiftlikköy Belediyesi bisiklet yollarını genişletiyor. Yalova Belediyesi bisiklet yollarını üniversiteye kadar çekme kararı aldı. İnşallah üniversiteden Koru’ya kadar devam ederiz. Koru’ya kadar geldiğimizde, Koru’dan Çınarcık’a kadar bisiklet yolu var. Havacılık festivali ile Bisiklet festivalini tek bir çatıda yapıp, Yalova sahilinde yeni yapılan bisiklet yollarını bütün ülkeye tanıtmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.