Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mektubu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın müşterek organizasyonu ve Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan paketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mektubu da bulunuyor.

“Evlerinizde kalın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 65 yaş üstündeki vatandaşlara hitap ettiği mektupta, “Sizlerden ricam, bu salgın tehdidi ortadan kalkana kadar evlerinizde kalmanız, kesinlikte dışarıya çıkmamanızdır. Sizleri bu salgından koruyabilmemizin en etkili yolu budur.” ifadeleri yer alıyor.

Pilot bölge İstanbul

Pilot bölge olarak belirlenen İstanbul’daki 1 milyon 150 bin 65 yaş üstü vatandaşa ulaştırılacak Cumhurbaşkanlığı paketlerinin tanıtımı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla paketleme işlemlerinin yapıldığı Gebze’deki CEVA Lojistik Gebze 3 Operasyon Merkezinde gerçekleştirildi.

Tüm dünyaya örnek

Burada konuşan Vali Yerlikaya, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank öncülüğünde, İçişleri, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıklarımız süratle organize oldu. Paketler hazırlandı. Bu paketlerde 5 maske ve kolonya bulunuyor. Dünyada maske savaşları yaşanırken, Türkiye; sosyal devlet olmanın ne demek olduğunu bir kez daha gösteriyor. Tüm dünyaya örnek oluyoruz.” dedi.

e-devlet üzerinden başvuru

Yerlikaya, e-devlet aracılığıyla başvuran herkese de maskelerin ücretsiz olarak ulaştırılacağını belirterek, “Bugün yaptığımız çalışmada, İstanbul pilot bölge olarak belirlendi. Dün itibarıyla İstanbul genelinde; 65 yaş üstünde olan; 1 milyon 150 bin vatandaşımıza paketlerimizi ulaştırmaya başladık.” şeklinde konuştu.

Dayanışma ruhu

Tüm sektör temsilcilerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla büyük bir dayanışma ruhuyla hareket ettiğini anlatan Yerlikaya, bu sürece destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Paketler 125 okula getirildi

Hediye paketlerinin dağıtımı için İstanbul'da 39 ilçede 125 okul belirlendi. Hediye paketlerinin olduğu koliler bu okullara getirildi. Paketlerin dağıtımında 1.200 okul servisi görevlendirildi. Okullara getirilen koli içerisindeki paketler servislere yükleniyor, dağıtım görevlileri ile kayıtlı adreslere gidiliyor ve eve elden teslim ediliyor.

7 bin 200 kişi görevli

Toplam 7 bin 200 kişi görev aldığı organizasyonda polis, jandarma, Milli Eğitim Bakanlığı toplum yararına çalışan personel görev yapıyor. Dağıtımı yapan görevliler, maske, eldiven ve dezenfektan kullanıyor. Görevlilerin bu ihtiyaçlarını İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YKOP) karşılıyor. Görevlilerin iaşesini ise Kızılay temin ediyor.