Yalova Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Mili Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde Yetiştirme ve Destekleme Kursları 5 Ekim Pazartesi günü başladı.

Kurslara Yalova il sınırları içerisinde ikamet eden, 25 yaşını doldurmamış mezuna kalan, üniversiteye hazırlanmakta zorluk çeken ve kurslardan yararlanmak isteyen öğrenciler müracaat edebiliyor. Kurslara katılmak isteyenler, Yalova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne gelerek ya da 226 811 50 24- 17 nolu telefonlardan bilgi alabilirler.

"Gençlerimizin yanındayız"

Kurs çalışmalarını yerinde inceleyen Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, "Gençlerimizin eğitim hayatında yanlarında olmaya gayret ediyoruz" diyerek şunları dile getirdi;

"Halk Eğitim Merkezi ve Mili Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa başlattığımız Yetiştirme ve Destekleme Kursları 5 Ekim Pazartesi günü başladı. Derslikler Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü binasında 'sosyal mesafe ve hijyen' kurallarına uygun olarak, 5-6 kişilik gruplardan oluşmaktadır. 12 kişilik talep olması halinde istenilen alanda kurs açılmakta. Tüm donanım, araç gereçler ve kaynak kitapları Yalova Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.

Aynı zamanda Sanat ve Meslek Edindirme kursları da merkez mahallerde bulunan YASMEK merkezlerinde açılmaya başlamıştır. 12 Ekim tarihi itibari ile İsmetpaşa Mahallesi YASMEK‘de Hazır Giyim Kursu, Paşakent Mahallesi YASMEK’de ise Mefruşat kursu açılmıştır. Bunun yanı sıra 14 branşta El Nakışı, Mozaik, Resim, Müzik, Çini, Takı, Ahşap Boyama, Yabancı Uyruklu vatandaşlara Türkçe ve İngilizce dersi, İğne oyası gibi kurslar açılmıştır.

Bunları yanı sıra ise okuma yazmanın yaygınlaştırılması ve bu konuda kimsenin mağdur olmaması için talebi olan vatandaşlarımıza 1 kişi dahi olsa eğitim verilecektir."