Haytap temsilcisi Timur Ugan katılımıyla Yalova’da gerçekleşen toplantıya, Temsilci ve gönüllü vatandaşlar katılı sağladı.

         Konuyla ilgili açıklama yapan Haytap temsilcisi Timur Ugan, ‘Yalovalı arkadaşlarımızın bakımevi yönetimi ve bakımevinde belediye yetkilisi veteriner müdürü hakkındaki uzun zamandır dile getirdikleri şikayetler tek tek ele alındı. Bilindiği gibi geçen aylarda yaptığımız ziyarette bakımevinin yasada var olan hiç bir özelliği taşımadığı fotoğraflarla belgelenmişti. Birkaç kulübe de bulunan 8 köpeğin bile aç, susuz olduğu, gerekli tüm bölmelerin yok edildiği, gezinti alanı olmadığı, mağdur hayvanlar için yer olmadığı, kısırlaştırma, sahiplendirme kayıtlarının olmadığı, "sahiplenderildi" denilen bir çok hayvanın kaybolduğu, bakımevinin daha çok emeklilik bekleyen kimi kişilerin "bakımevi" haline geldiği, ne taşeron firmanın be belediyenin sorumluluklarını yerine getirmediği görülmüş ve basına yansıtılmış, Orman Su İşleri Müdürü’ne bildirilmişti. Orman Su İşleri Müdürlüğü’nün doğru bir denetleme yapmadan uyarmakla yetinmesi ve hayvan kaybolmalarının devamı üzerine Yalovalı hayvan hakları savunucuları belediye önünde protesto etkinliği gerçekleştirilmişti’ dedi.

      Ugan, ‘Bu günkü toplantı sonrası, yukarıdaki tüm eksiklerin giderilmesi, hatta yasa gereği Orman Su İşleri Müdürlüğü’nün vermekle yükümlü olduğu bir ağaçlık ve geniş arazide mağdur hayvanların mutlu olabileceği bir yeni bakımevi yapılması kararı verilmişti. Ayrıca burası yapılana kadar mevcut bakımevinin düzenini bozan belediye, taşeron firma, görev ihmali yapan herkes hakkında ve bakımevi kayıt ve şartlarını yeterince incelemeyen ve cezalandırmayan Orman Su işleri Müdürlüğü hakkında mahalli idareler amirliği, orman su işleri genel müdürlüğü ve adalet bakanlıklarına suç duyurusunda bulunulması kararları alındı. Yalova’nın adının böylesine kötü yönetilen, işlevsiz bir bakımeviyle ve kaybedilen hayvanlarla anılmasını istemiyoruz’ dedi.