UKUB heyetini YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, Meclis Başkan Yardımcıları Rezzan Dikici ve Kenan Engin, Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birol Önderoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Saraç, Okan Güner, Galip Atik ve Hakan Gencer karşıladı.

 

    Kalıpçılık Organize Sanayi Bölgesinin ilimize hayırlı olması dilekleriyle başlayan görüşmede, Yalova’lı firmaların da mutlaka OSB’de yer alması gerekliliği vurgulandı.

 

      Ulusal Kalıpçılar Birliği‘ne üye olunmasının ardından Yönetim Kurulu’nun değerlendirilmesi sonucunda OSB’de yer alınabileceğini söyleyen UKUB Başkanı Şamil Özoğlu, firmaların mutlaka kalıpçılık işi ile iştigal etmesi gerektiğini aksi takdirde OSB’nin ihtisas özelliğini kaybedeceğini söyledi.

 

    Özoğlu, ‘Odamız yönetim kurulu üyeleri, bizler YTSO Yöneticileri olarak bu kurumun emanetçileriyiz. Kalıpçılık OSB’de yatırım yapmak isteyen üyelerimiz olacaktır. Üyelerimizin OSB’de yer almasını sağlayacak bir formül bulunması mutlaka gerekir. OSB’de yer almak isteyen üyelerimize şartların doğru bir şekilde tüm ayrıntılarıyla anlatılarak yatırım yapması teşvik edilmelidir’dedi.

 

     Ziyarette, vasıflı istihdamın önemine de değinilen görüşmede, Üniversite ve Meslek Liselerinin şimdiden ilgili bölümlerin açılması ve eleman yetiştirmeleri konusunda gerekli çalışmalara başlaması gerektiği belirtildi.

 

     Oda yönetim kurulu üyeleri, kalıp sektörünün gelişmesinin ülke ve ilimiz sanayisi için gerekli olduğunu ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söylediler.

   Oda yönetim kurulu üyeleri, sanayi için hız çok önemli olduğuna değinerek, 2014 yılında ilk kazma vurularak Kalıpçılık İhtisas OSB’nin bir an önce bitirilmesi gerektiğini, UKUB’a çalışmalarında başarılar dilediler.