Trafik düzenlemelerini hayata geçirmeden önce 3 çalıştay yapıldığını belirten Tozlu, “Bir dönem Yalova Belediyesi’nde İmar İşleri Amirliği yapan ve benimle mesai arkadaşlığı yapan arkadaşım! İmar İşleri Amirliğin sırasında, Yalova’nın ulaşımı ile ilgili imar çalışmalarınızda neleri ön gördünüz? Neleri planladınız? O günkü şartlarda büyük bir master plan yaparak Yalova’nın 25-30 yıllık öngörüsünü keşke oluşturmuş olsaydınız. Oysa biz sadece 2011 yılında üç adet Ulaşım Çalıştayı düzenledik. Görüş ve bilgilerini almak üzere vatandaşlarımızı¸ sivl toplum örgütlerimizi davet ettik. Halkımız ve sivil toplum örgütlerinden bir kısmı çalıştaylara katılım sağlarken ne yazık ki Mimarlar Odası Yalova Temsilcisi olarak sizi aramızda göremedik. Tavsiyelerinizi alamadık, Türkiye’nin on büyük projesi arasına giren projemiz, ayrıca bir buçuk ay önce yapılan yarışmada iller arasında Organik Ulaşım Projemiz birinciliğe layık görülmüştür ve Sayın Başbakanımızdan ödül almıştır’dedi.

    Tozlu, ‘Trafik akışı ve sirkülasyonu ulaşım planlaması içinde önemli olan konulardan sadece birini teşkil eder. Sevgili temsilci arkadaşım, emniyet teşkilatı ile gerektiğinde görüşüp birbirimize bilgi aktarıyoruz, birbirimizin bilgi ve beceresinden faydalanıyoruz. Biz Yalova’nın otuz yıllık ulaşımını planladık, gerekli çalışmalar gerektiği yıllarda vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

Yalova, yaşanabilir bir kent olarak her yıl yeni uygulamaları vatandaşlarının hizmetine sunarak hedefteki yerini alacaktır.

Biz Yalova Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak tüm vatandaşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, görüşlerine, yapıcı eleştirilerine günün yirmi dört saati açık olduğumuzu belirtiriz’dedi.