Uluslararası İlişkiler Öğrenci Forumu,  Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Merkezi (YÜÇAM) ve Yalova Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlendi.

  Programa, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Prof. Dr. Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, YÜÇAM Müdürü Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kenan Dağcı, Prof. Dr Ertan Efegil, Prof. Süreyya Yiğit, Uluslararası İlişkiler Bölümü akademisyenleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı.

       Uluslararası İlişkiler Öğrenci Forumu programında, katılımcıların oturum da, ele aldıkları konular şunlar; Kürt Sorunu Çözümü, Soğuk Savaş Sonrası Orta Asya’nın Durumu, Latin Amerika’daki Son Gelişmeler, Ekonomik Krizin İspanya'daki Ayrılıkçı Hareketler Üzerindeki Etkisi, Macaristan'daki Anayasa Değişiklikleri ve AB İle Bozulan İlişkiler, Avrupa Birliğinin Balkanlara Açılma Sorunu, Arap Baharı ile Birlikte Lübnan’ın Siyasal Gelişimi, Arap Baharının Libya’daki Siyasal Gelişmelere Etkisi, Saddam Sonrası Kuveyt’teki Siyasal Gelişmeler, Güney Afrika’da Anayasa Süreci, Mali'deki Fransız Sömürgesi Devam mı Ediyor?, Astana Ekonomik Forumu, Soğuk Savaş Sonrası Kırgızistan,  Uluslararası Çevre Rejiminin Oluşturulmasında Çin’in Rolü, Soğuk Savaşın Son Kalesi Kore Krizi.

     Uluslararası İlişkiler Öğrenci Forumuyla, Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Merkezi’nin (YÜÇAM) çalışmalarına öncelik etmek için böyle bir çalışmaya adım attıklarını söyleyen YÜÇAM Müdürü Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kenan Dağcı, ‘Avrupa’da, batıda çok eski olmasına rağmen Türkiye çatışma çözümü çalışmalar var. Bizde bu çalışmalara öncülük etmek için ve bu alanda yetişmiş Türkiye’nin uzman ihtiyacını karşılamak için adım attık. İstanbul fethinin yıl dönümünü de kutluyorum’ dedi.

     Uluslararası İlişkiler Öğrenci Forumu’nun öğrenci faaliyetleri açısından bir ilk olduğunu ve Yalova Üniversitesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, ‘Biz öğretim üyeleri olarak bilgilerimizi, toplumun menfaatlerine nasıl yansıtır çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunuyoruz. Bize bu ortamı sağlayan herkese ve YÜÇAM Müdürü Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kenan Dağcı’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerinde bu ortamda daha çok pay almasını, kendinizi yorarak bu ortamda çalışmanızı istiyorum’dedi.

        Uluslar arası ilişkilerin, yerel kentler açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise başarılarından Yalova Üniversitesi Uluslararası Çatışma Çözümleri Merkezi’ne teşekkür etti.

Haber Foto: Gamze Yüksel