Kurul toplantısı öncesinde, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya tarafından protokol konuşmaları yapıldı.

         Vali Esengül Civelek yaptığı konuşmasında, ”İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi sanayi ve ticaret alanlarında güçlü 3 büyük kentin ortasında ,%60’ı ormanlarla kaplı, sağlık termal turizmi, doğal güzellikleri ve denizi ile şirin ve mutlu kent Yalova’mız sadece bölge ekonomisine değil, ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan sanayi kuruluşları, tersaneleri, seracılık, çiçekçilik ve kivi yetiştiriciliğindeki gelişmeleri ve en önemlisi de ilimizi İstanbul’a karadan 6 dakika da bağlayacak dünyanın ve ülkemizin en büyük yatırımı olan Körfez Geçiş Köprüsü ile gündemde olan bir ildir.

Eğitim ve kültür seviyesi yüksek olan ilimiz sosyo-ekonomik göstergeler olarak baktığımızda 81 il sıralamasında 13.sıradadır. Geleceği parlak her yönden değişime gelişime açık Yalova’mız sanayi, tarım ve turizm kenti olmakla birlikte bir eğitim kenti olma hedefinde azim ve kararlılık içerisindedir.

Kurulduğundan bu yana, çok kısa bir süre geçmesine rağmen güçlü akademisyen kadrosuyla ulusal ve uluslar arası alanda saygın bir kurum olan kentimiz ile bütünleşmiş üniversitemizle gurur duyuyoruz. İnancımız üniversitemiz geliştikçe Yalova’mızda gelişecektir. Sayın başkanım, sayın rektörlerim, saygı değer hocalarım toplumların geleceğine yön veren gelişme ve değişme süreçlerinde ülke kalkınmasında öncü olan Büyük Önder Atatürk’ün çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında en büyük role sahip üniversitelerimizdeki değerli çalışmalarınız için sizlere müteşekkiriz. Başarılı ve verimli bir toplantı dileğiyle toplantıya ev sahipliği yapan üniversitemizin Sayın Rektör ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

    Üniversitelerarası Kurul toplantısın’da, Vali Esengül Civelek, kadın rektörler ile bir araya geldi.