Altınova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Altınova Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan zeytin budama eğitimine, zeytin üreticileri ile zeytin bahçelerinde budama işi yapan vatandaşlar katıldı.

Üreticilere eğitim vermek üzere Altınova’ya gelen İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları Yüksek Ziraat Mühendisleri Murat Özaltaş ve Mehmet Ulaş, Altınova Kaymakamı Zafer Engin’ i makamında ziyaret ettiler ve yapılacak çalışmayla ilgili bilgi verdiler.

Eğitim bir hafta sürdü

Kaymakam Zafer Engin, Altınovalı üreticilerin yeni bilgi ve gelişen teknolojiyi yakından takip ettiğini, yapılan her eğitimin ekonomiye katma değer yarattığı için çok değerli olduğunu ifade etti.

Bir hafta süren eğitim, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada yapıldı. Sınıfta yapılan teorik derslerde; Zeytinciliğin Tarihi, Zeytin Ağacının Özellikleri, Zeytin Çeşitleri, Zeytinde Hastalık ve Zararlılar, Zeytin Hasadı ve Depolaması, Sofralık Zeytin Yapımı, Zeytinyağı İmalatı konularında bilgiler verildi. Uygulama kısmında ise; ilçedeki zeytin bahçelerinde interaktif budama yapılarak, budama yöntemleri ve en ideal budama şekilleri anlatıldı.

 Ayvalık’da, Zeytincilik Festivali katılacaklar

Eğitime katılan üreticiler, eğitimin çok faydalı geçtiğini, yetiştiricilik hususunda bilgilerini tazeleme ve yeni teknolojileri tanıma fırsatı bulduklarını ifade ettiler.

Eğitim boyunca ders ve uygulamaları aksatmadan takip eden üreticilere teşekkür eden Altınova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mesut Ünal, eğitime katılan üreticilerle birlikte, 2018 yılı Kasım ayında Ayvalık’ta düzenlenecek olan Zeytincilik Festivaline katılacaklarını bildirdi.