Komisyon Başkanı İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Komisyon İcra Komite Üyesi ve Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, komisyonun diğer üyeleri ile birlikte T.B.M.M. Başkanı Cemil Çiçek’i makamında ziyaret ederek Araştırma Komisyonu raporunu kendisine sundular.
   Komisyon heyetinin çalışmalarını inceleyen ve değerlendiren Meclis Başkanı Cemil Çiçek, “24. dönem parlamentosu olarak önemli konularda işbirliği yaptık. Türkiye'nin en hayatı konularını, siyasetin daha kaliteli yapılabilmesi için birlikte yerine getirmeye çalışmaktayız. Bunlardan birisi Darbeleri Araştırma Komisyonu ve bu komisyon yakın tarihin yeterince bilinmeyen yönlerine kapı aralamış, komisyon raporunu tamamlamıştır’ dedi.
    İnternet Araştırma Komisyonu, Siyasi Etik Komisyonu, İçtüzük Komisyonu ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun da önemine işaret eden Çiçek, ‘Çalışmalar içinde en anlamlı olanın, üstün yeteneklilere yönelik çalışmalar var. Üstün yetenekli çocuklar, ülkenin en değerli, stratejik varlıkları’ dedi.
    Toplantıda 1962'de üstün yetenekli ve üstün zekâlılarla ilgili yönetmelikler çıkarıldığını, ancak o tarihten bu yana bir şey geliştiremediği hatta bu konuda geri gidildiği konuşuldu.
  Üstün zekâlıların, Türkiye için petrol ve altından daha değerli bir servet olduğunu dile getiren Komisyon Üyeleri, çok başarılı çalışmalar yürüttüklerini, iktidar ve muhalefet partilerinin katkılarıyla tam mutabakat sağlanarak bir rapor hazırlandığın anlattılar.
  Rapor sayesinde kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluğun ortadan kalkacağını belirttiler.
      Zekânın, çocuk ve gençler açısından önemli bir konu olduğuna işaret ederek, herkesin, zekâsını geliştirmeye açık olması gerektiğinin kaydedildiği toplantıda, çocuk ve gençlerin zekalarının ortaya çıkarılması, daha iyi değerlendirilmesi için büyüklerin de akıllı ve zeki davranması gerektiği vurgulandı. 
    Meclis Başkanı Cemil Çiçek, özverili ve nitelikli çalışmalarından ötürü Komisyon başkanı ve üyelerine teşekkürlerini iletti. Komisyon üyeleri, çalışma süreleri boyunca Meclisin her türlü olanaklarının istifadelerine sunulduğunu dile getirdiler, bu konuda kendilerine destek veren     Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e teşekkürlerini ilettiler.