Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) seçimleri için 7 gruptan meclis üyesi adayı olan 19 YTSO üyesi düzenledikleri toplantı ile hedef ve amaçlarını kamuoyu ile paylaştılar.

    Grup adına söz alan Ahmet Uysal YTSO Başkanı Celal Özel'i topa tutarak, "4 yıllık görev süresince şeffaflık, kurumsallık ve hesap verebilirlik konularında ilkeli bir duruş sergilediğini iddia eden sayın Oda Başkanı seçin sürecindeki hataları ile bütün çalışmaları üzerine gölge ve şüphe düşürmüştür" dedi.


Ahmet Uysal, Birol Önderoğlu ve İlhami Başkan'ın da aralarında bulunduğu 19 meclis üyesi adayı toplantıda hazır bulundu. Yeşil listede yer alan adaylar adına konuşmayı Ahmet Uysal gerçekleştirdi. Kendisinin de bu listeden başkan adayı olduğunu vurgulayan Uysal, "Öncelikle 7 grupta 19 meclis üyesi adayı arkadaşımızla Yeşil listenin çatısı altında toplanarak bu hizmet yarışına talip olduk. Buradaki 19 arkadaşımızın da ortak düşüncesi Yalova’nın en büyük sivil toplum örgütü olan odamızın başında risk alabilecek, doğru atılımları doğru zamanda gerçekleştirebilecek, taşın altına elini değil beynini bedenini koyabilecek bir yapının oluşması için buradayız. Arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda, yeşil listeleri temsil eden Başkan Adayı olarak karşınızdayım. Biz bu yola çıkarken Yalova’da ki bütün sektörleri ve dinamikleri analiz ederek, bu sektörlerin neye ihtiyacı olduğunu ayrı ayrı tespit ettik. Yalova ekonomisine ivme kazandıracak ve lokomotif olacak sektörleri üniversite, turizm, çiçekçilik ve organik tarım, sanayi, tersaneler bölgesi ve yeni kurulmakta olan organize sanayi bölgeleri olarak görüyoruz" dedi.


"YTSO 4 Yıl Zaman kaybetti"
YTSO'nun ilin ekonomisinde ve yatırımlarda belirleyici rol üstlenmesi gerekirken 4 yıllık süre zarfında zaman kaybettiğini dile getiren Uysal, "4 senelik meclis üyeliğimiz dönemimde Yalova Üniversitesinin kuruluş aşamasında, üniversitemizi destekleyeceği belirgin ve risk alabilen bir tutum izleyemediğimizi düşünüyorum. Bize göre Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ilimizdeki her türlü ekonomik aktivitenin ve yatırımın yanında belirleyici ve çözüm üreten bir rol oynamalıdır. 4 yıllık süreçte Yalova Üniversitesi hukuksal sorunlar, koordinasyonsuzluk ve yer belirleme çalışmalarında zaman kaybetmiştir. Sayın oda başkanımız da bu tartışmalarda üniversitenin kurulduğu yerin yanlış olduğunu, Tigem’de olmaması gerektiğini meclis toplantımızda belirterek bizimle bu konuda farklı bir tutum sergilemiş ve bir nevi bu karmaşaya destek vermiştir.  İlimizin ekonomik ve sosyal aktivitesinin bir numaralı lokomotifinin üniversitemiz olacağına yürekten inanıyoruz ve bu tip karmaşanın içine onları sokmadan sürekli yollarını açan önlerindeki engelleri temizleyen bir tutum içinde olacağımızın sözünü buradan tüm kamuoyuna veriyoruz" dedi.


"Turizm Yatırımlarını Destekleyeceğiz"
Yalova'da turizm alanındaki her türlü yatırımı da destek vereceklerinin altını çizen YTSO Başkan adayı Ahmet Uysal, "2. önceliğimiz olan Turizm konusunda gerek Yalova Belediyesinin başlattığı süreç, gerekse de Termal ve Armutlu bölgesinde teşvik kapsamındaki turizm bölgesi yatırımlarının, Çınarcığımızın, Esenköyümüzün, Çiflikköyümüzün, Altınovamızın  ve de 110 km.lik sahil bandımızda yer alan tüm turizm alanlarının destekleyicisi ve takipçisi olacağız. Termal’de Sağlık Bakanlığımız tarafından işletilen Kaplıca işletmelerinin Yalova’ya daha fazla değer katacağına inandığımız bir şekilde 21. Yüzyılın taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde işletilmesinin takipçisi olacağız" diye konuştu.


"Çiçekçilik Fuarının Yalova'dan Kopartılması Tarihi Hataydı"
Yalova'ya adını veren çiçekçilik sektörünün canlandırılması için Çiçekçilik OSB'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Uysal, "Çiçek Kenti Yalova’nın en önemli üretim kalemini oluşturan çiçekçilik sektörünün Yalova’nın tanıtımında etkin bir rol oynadığını düşünüyoruz. Yıllardır çözülememiş organize sanayi bölgesi sorununu aşmaları için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Çiçekçilerimizin yeni oluşumu olan Yalova Garden AŞ’nin yapılanma sürecinde onların yanında olarak Yalova’nın tüm dinamiklerini çiçekçilerle beraber harekete geçireceğiz. Yalova’yı ülkemizin en büyük çiçek üretim ve satış noktası haline getirmeye çalışacağız. Yalova’daki tek fuar çalışmamız olan Uluslararası Çiçekçilik fuarımızın 4 yıllık meclis üyeliğimiz dönemimizde göz göre  göre Yalova’dan kopartılmasını hala içimize  sindiremiyoruz. Ve bunu Yalova için yapılmış tarihi bir hata olarak görüyoruz" dedi.


"Yalova'ya Katkı Sağlayacak Sanayi Yatırımlarının Yanında Olacağız"
Yalova'da sanayi yatırımlarının önemine değinen Uysal bu anlamda sanayiye ve gelecek yatırımlara da tam destek vereceklerini dile getirdi. Uysal konuşmasının devamında;  "Yalova’da var olan güzide sanayi kuruluşlarımızın karşısında değil her zaman yanlarında ve arkalarında olacağız. Yaklaşık 20 yıldır hissettiğimiz sanayi bölgesi ve Yalova ayrışmasının ve çekişmesinin artık son bulmasını istiyoruz. Bu ayrışmanın her iki tarafa da gereksiz bir enerji kaybı gereksiz bir gerginlik ve kaynak israfına yol açtığını düşünüyoruz.  4 yıllık meclis üyeliğimizde, 4 adet ihtisas organize sanayi bölgesinin mecliste oylanarak kurulmasına katkıda bulunduk. İlk 2 organize sanayi bölgemiz olan Gemi ihtisas yan sanayi ve taşıt yan sanayi organize sanayi bölgeleri Ticaret odası teamüllerine uygun olarak yaptıkları sunum sonrasında meclisin oybirliği ile karar verilerek kurulması sağlanmıştır. 3. Organize sanayi bölgemiz olan Islah Organize sanayi bölgesi Ticaret odası teamüllerine aykırı bir biçimde Ticaret odası meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyelerinin bilgisi olmadan Sayın Oda Başkanının bireysel onayıyla ortaya çıkmıştır ve daha sonra prosedürü tamamlayıcı olarak meclis kararı lütfen alınmıştır. Saygıdeğer sanayi kuruluşlarımız bizler için diğer OSB yatırımcıları gibi değerli ve özeldir. Diğer organize sanayi bölgesi yatırımcılarının izledikleri yoldan farklı olarak kendi bünyelerinde bulunan bir genel müdürün meclis iradesini yok sayarak hareket etmesi kendi samimiyetlerine güvenilirlerine ve inandırıcılıklarına zarar vermiştir. Odamızı 4 yıl boyunca halka açık bir şirket gibi yönettiğini belirten Sayın Oda başkanı bu konuda açık ve net bir samimiyetsizlik göstermiştir. Bu samimiyetsizlik odamız meclisi gündemine gelen 4. Organize sanayi bölgemiz olan Kalıpçılar OSB’de de kendini göstermiştir.  8 yönetim kurulu üyesinin kalıpçılık OSB oylamasında mecliste bulunmayarak katkı vermemeleri çok manidardır. Bir Oda başkanı bağlı bulunduğu kuruluşun kurmak istediği OSB’ye meclis gündemine dahi getirmeden imza atarak başlatırken, yatırıma bu kadar istekli olan Yalova’da kurulmak istenen başka bir OSB’nin görüşüleceği meclis toplantısına 8 yönetim kurulu üyesiyle katılmayarak karşı tavır alması bizleri derinden yaralamıştır. Bizler 4 OSB’ye oy vermiş Yalova’nın yatırıma ihtiyacı olduğunu bilen, sanayiciyi kucaklayan ve yatımcının yanında olan iş adamları olarak sahibinin kim olduğuna bakmaksızın bütün OSB’lerimizin yanlarında ve destekleyicisi olacağımızın sözünü veriyoruz" sözlerine yer verdi.

"Sanayi-Yalova Çatışması Suni Gündemdir"
Yalova'da suni bir gündemle Yalova-Sanayi tartışması oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Uysal, "2004 yılında kurulmuş olan ve Yalova’ya ciddi katma değer ve istihdam katacağına inandığımız tersaneler bölgemiz 2008 yılındaki global krizle beraber ağır bir darbe almıştır. Hala Yalova’ya faydalarının tartışıldığı ve kurulmasının yanlış olduğunu düşünen insanların bulunduğu bir şehir olarak, bizler tersanecilerimizi gelecekte Yalova’nın en önemli lokomotif sektörlerinden birisi olacağını düşünüyoruz ve bu tartışmaların artık son bularak çok zor şartlar altında üretim yapmak için mücadele eden tersanecilerin de yanında olduğumuzu herkese ilan ediyoruz. Bizlerin en büyük görevi ister tersane bölgesi ile olsun ister mevcut sanayicilerimizle olsun Yalova ile arasında bir çekişmenin ayrışmanın değil bütünleşmenin olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bütünleşme kişilerin inisiyatifinden çıkartılıp yatırımcının doğruları ve haklarını korumak üzerine kurulmalıdır" diye konuştu.


"Mutlu Müşteri Mutlu Kobi"
Göreve gelmeleri halinde hayata geçirecekleri Mutlu Müşteri, Mutlu Kobi çalışmasını da paylaşan Uysal, "Yalova’daki işletmelerin dünya standartlarında hizmet üretebilmesi adına “Mutlu Müşteri Mutlu Kobi” çalışması başlatarak işletmeleri gönüllü gizli müşteriler ile ziyaret ederek hizmet standartlarının geliştirilmesi adına yapılması gerekenleri Yalova’daki işletmelerimize ileteceğiz. Bunun sebebi işletmelerimiz yermek yada eleştirmek değil hizmet kalitelerinin rekabetçi piyasada uzun süre ayakta kalmalarını sağlayacak noktaya gelmesidir" şeklinde konuştu.


"Yalova Lojistik Üssü Olmalıdır"
Yalova'nın Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol Projesi ile kazanacağı öneme değinen Uysal ilin bir lojistik üssü olması gerektiğini savundu. Bu konuda olanca güçleriyle çalışacaklarının altını çizen Uysal, "Yalovamızın lojistik merkez olma yönünde bütün alt yapısı kurgulanmıştır. Bizim Yalova olarak üzerimize düşen bu kurguyu bir uluslararası liman projesi ile taçlandırarak Yalovamızı Marmara bölgesinin lojistik merkez ve depolama üssü olmasını sağlamaktır. Bu proje için yatırımcıları ziyaret ederek ve Yalova’ya davet ederek Yalova’daki iş adamlarımızı da bu projenin paydaşı yaparak ekonomik güçleri birleşmiş güçlü bir oluşumu kazandırmayı hedefliyoruz. Yalova’daki bütün yatırım fırsatlarında, önümüzdeki OSB projelerinde, liman projesinde, Termal ve Armutlu ’da ki turizm bölgesinde Yalova’daki iş adamlarımızın aktif rol oynamasını arzu ediyoruz" dedi.

"Yalova'da Ticari Havayı Soluyan Bir Başkan lazım"
YTSO Başkanının Yalova'nın ticari hayatının nabzını tutan, havasını soluyan birisi olması gerektiğine değinen YTSO Başkan Adayı Ahmet Uysal, "
Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’nın ticaretin içinden gelen yatımcının sorunlarını bütün benliğinde hisseden, bireysel kobilerimizle temas edebilen, tüm yatırımcı gruplarımıza eşit mesafede ve destek veren bir profilde olmasını istiyoruz. Bu sebeple Yalova ticari hayatının havasını soluyan nabzını tutabilen bir ekiple ticari havanın güncel yaşama etkilerini okuyabilecek kadar halkın ve yaşantının içinde olan çalışma arkadaşlarımızla karşınızdayız.. Bizim bir araya gelmemizin tek bir sebebi vardır; Yalova Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin beklentilerini, ihtiyaçlarını, taleplerini yerine getirmektir. Seçim sürecinde yaşadığımız gelişmeler bizlerin bir araya gelmesinin doğru olduğunu tüm kamuoyuna bir kez daha ispat etmiştir. İlk önce 4. Grupta kırmızı listelere destek amacıyla 14 tane var olmayan işletme ortaya çıkmış ve seçimlerde oy kullanılması için çalışma yapılmıştır. O listede bulunan değerli arkadaşlarımız kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bu hataya alet olmaktan derhal vazgeçmiş üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmişlerdir. Fakat bu tecrübeye rağmen 10 gün sonra 11. Grupta Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının ve şehrimizdeki çok değerli sanayi kuruluşlarının bulunduğu grupta sadece seçimlerde oy kullanması için 9 adet üye kaydı gerçekleştirilmiştir. Bu hata 4. Gruptaki değerli arkadaşlarımızın yaptığı gibi kendi inisiyatifleri ile değil Yüksek Seçim Kurulu kararı ile iptal edilmiş ve bu 9 adet üyenin oy kullanamayacağına karar verilmiştir. Hiç kimsenin sorumsuzca davranışta bulunarak Yalova Ticaret ve Sanayi Odasını tartışılır hale getirmeye hakkı yoktur ve herkes talip olduğu makamın saygınlığını koruma bilincinde olmalıdır. Sayın Oda başkanı 4 yıllık görevi boyunca odanın en huzurlu günlerini geçirdiğini söylemektedir. Bunun sebebi mevcut yönetim gibi düşünmeyen meclisteki çalışma arkadaşlarımızın duruşu kalitesi ve seviyesidir. Bu sözleriyle bizlere olan teşekkürünü açıkladığını düşünmekteyiz" dedi.


"YTSO'ya Gölge Düştü"
Celal Özel Yönetimindeki 4 yıllık süre zarfında odanın üzerine gölge düştüğünü de dile getiren Uysal, "4 yıllık görev süresince şeffaflık, kurumsallık ve hesap verebilirlik konularında ilkeli bir duruş sergilediğini iddia eden Sayın Oda Başkanı seçin sürecindeki hataları ile bütün çalışmaları üzerine gölge ve şüphe düşürmüştür. Yalova ticaretindeki güzide firmaları temsil ettiği sanayi kurumlarını kullanarak birbirine düşmanca tavırlar sergiletmesi bunun en açık örneğidir. Yalova ile sanayi kuruluşları arasında bir çekişme var gibi göstererek, ve bu olmayan çekişmeden sanayi kuruluşlarını korumak adına Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’na hakim olmaya çalışmak en çok güzide sanayicilerimize zarar vermektedir. Bu suni yaratılan aslında var olmayan kısır çekişme 9 Mayıs Perşembe günü yapılacak seçimlerle son bulacaktır. 9 Mayıs’tan sonra göreve gelecek iş hayatında başarılı, yatırımcının ve sanayicinin sorunlarına hakim bu ekip bunun teminatıdır. Yalova ile sanayi kuruluşları arasındaki sorunları çözdüğünü söyleyen saadet zinciri yerine, sağlam temellere oturtulan bir köprü ile Yalova ile Sanayi bölgesinin bütünleşmesi sağlanacaktır’’dedi.

Haber: Gamze Yüksel