Uzmanlar Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özbağcı, Okul Kurucuları Abbas Kılınç, Ahmet Demiroğlu ve Anaokulu Müdürü Derya Bayraktar, İlkokul Müdürü Nergis Özören, Lise Müdürü Banu Karakurt öğrenci ve velileriyle geleneksel Cumhuriyet Balosunda bir araya geldiler.

Öğrencilerin sahnelediği oratoryolar alkışlanırken sınıf slaytları, koroları, klasik bale gösterisi, Atatürk şarkıları, Atatürk valsi ve zeybeği izleyenleri adeta büyüledi.

Cumhuriyet mesajı yabancı dillerde verildi!

9. ve 10. sınıf öğrencileri Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirirken anne ve babaları öğretmenleri duygulandırdı.

Çok çeşitli enstrümanların eşlik ettiği koroya, misafirlerde eşlik etti.

Yemekli baloda anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri cumhuriyet ile ilgili mesajlarını eğitimini aldıkları; İngilizce, Almanca, İspanyolca ve anadillerinde ilettiler.

Cumhuriyetin kolay kazanılmadığını bu uğurda nice kanlar döküldüğünü Baş kumandan Atatürk ve vatan sevdalıları tarafından neler yaşandığını en güzel özetle canlandıran Uzmanlar Koleji tiyatro öğrencileri, akademik başarılarının yanında sosya-kültürel başarılarını da gözler önüne serdi.

“Cumhuriyet gençlere emanet”

Uzmanlar Koleji Lisesi Müdürü Banu Karakurt, 29 Ekim Cumhuriyet Balosuna özenle hazırlandıklarını belirtirken emek veren tüm öğretmenlerine teşekkür etti.

Okul kurucularından Ahmet Demiroğlu konuşmasında “Cumhuriyetimizi, gözümüzün bebekleri olan yeni nesile sevgili gençlerimize, güvenle emanet etmekten korkmadıklarını, onları akademik ve milli duyguları tam olarak yetiştirdiklerini” belirtti.

Konuşmasını Atatürk’ün bir sözüyle “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.” diyerek tamamladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, saygı ve minnetle anıldı

Türkiye genelinde büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Uzmanlar Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri tarafından büyük bir coşku ve özenle kutlandı. Düzenlenen kutlama töreninde Cumhuriyet’in önemi ve kazanımları hakkında konuşma yapan Kurucu Müdür Demiroğlu öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. “Cumhuriyete ve kazanımlara milletçe sahip çıkmak, güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

Demiroğlu konuşmasında Cumhuriyetin çok zor şartlar altında kurulduğunun da altını çizdi. “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan savunmasında canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bayramınızı kutluyorum” dedi.