Uzun, “İl Müdürlüğümüzce Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2013 Yılı, Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına, “Sosyal Hizmette İlk Müdahale Birimi” başlıklı projeyle başvurulmuş ve anılan ajans tarafından destek talebi kabul edilmiştir. İl Müdürlüğümüz yaklaşık 1 Milyon TL’lik bütçeli bu projede, İlimiz Ticaret ve Sanayi Odası yanında Yalova Üniversitesi’yle de proje ortağı bağlamında işbirliği halinde olunacaktır”dedi.

   Uzun, ‘’Projeye konu ‘Çocuk Koruma İlk Müdahale Birimimiz’, öncelikli olarak şiddet mağduru kadınlar ve korunmaya muhtaç çocuklar olmak üzere yaşlı, kimliği belirlenemeyen engelli gibi farklı sorunlara sahip dez-avantajlı sosyal hizmet gruplarının, geçici barınma hizmeti alabildiği, 24 saat esasıyla çalışan, yatılı sosyal hizmet kuruluşu olacaktır.

 Proje, yatılı hizmet kapasitesinin %100 artması ve insan kaynaklarının geliştirilmesi imkânı sunacaktır. Çocuklara özel iki yapının onların ihtiyaçlarına uygun olarak yenilenmesi ve şiddet mağduru kadınların yanlarındaki çocuklarıyla birlikte kalabilecekleri özel bir yaşam alanı yaratılmasıyla toplamda dört yeni yapı kurulacak ve alanda çalışan meslek elemanlarına aile danışmanlığı sertifika programı eğitimi verilecektir’dedi.