“Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e ‘Gazi’ ve 'Mareşal' rütbesinin verilişinin 100. yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz” ifadeleriyle mesajına başlayan Vali Erol, Aziz Türk Milletinin; şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklarla canı pahasına mücadele ettiğini, bağımsızlık ve istiklalini korumayı ilke edinerek, vatanı uğruna şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saydığını kaydetti.

“Bütünlüğümüzü bölmeye yönelen iç ve dış mihraklara asla müsaade etmeyeceğiz”

Malazgirt’te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kore’de, Kıbrıs’ta ve 15 Temmuz’da vatana ve milli birliğe kast edenlere karşı verdiği mücadele ile nice destanlar yazan gazilerin, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları olduğunu belirten Vali Muammer Erol, “’Ya istiklal Ya Ölüm’ diyerek şehadeti ve gaza ruhunu her türlü değerin üstünde tutan ve vatan uğrunda şehit veya gazi olmayı onur sayan şanlı ecdadımızın emanet ettiği bu vatanı koruyacak, birliğimizi, bütünlüğümüzü bölmeye yönelen iç ve dış mihraklara milletçe asla müsaade etmeyeceğiz.

“Aziz Şehit ve gazilerimizin hatırasını her daim canlı tutmalıyız”

Birlik ve beraberliğimize kastedenlere karşı kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelede, eşsiz kahramanlıklarda bulunan Aziz Şehit ve gazilerimizin hatırasını her daim canlı tutmalı, her koşulda onların yanlarında yer almalı, kederlerini paylaşıp gururlarına ortak olmalıyız.

Bu duygularla, vatan savunmasını, fedakârca en iyi şekilde yerine getiren başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. 19 Eylül Gaziler Günümüz Kutlu Olsun.” dedi.