Toplantıya, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı,  Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Yalova Valisi Muammer Erol, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Bolu İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu iştirak etti.

   Sakarya’da gerçekleştirilen toplantıda; ilk olarak 2018 yılı Kasım ayı harcama ve faaliyetleri, aylık ekonomik görünüm raporu ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda bölge illeri kültür ve turizm müdürlüklerinin ve firma temsilcilerinin katılım sağladığı bu yıl 12'ncisi düzenlenen “Travel Turkey İzmir” fuarının değerlendirmesi yapıldı.

   Toplantıda ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Ajanslar tarafından 81 ilde “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda, Sanayimizin Geleceği” konusu ile gerçekleştirilen çalıştayların TR42 bölgesi özelinde sonuç raporları da değerlendirildi. Bölgemizde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı eliyle Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde yapılan çalıştaylar çerçevesinde, yerelden merkeze bilgi, talep ve öncelikli sorun akışı sağlanarak ekonomik dönüşümün sanayi ayağının daha güçlü ve etkin kılınması amaçlandığı belirtildi.