Vali Muammer Erol’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Temsilcisi Arzu Demir Vali Erol’a Yalova Belediyesi ile birlikte TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği olarak hayata geçirmeyi düşündükleri “Yalova İklim Eylem Planı” projesiyle ilgili bilgiler aktardı.

TEMA ve Yalova Belediyesi iş birliği

Arzu Demir TEMA Vakfının sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için bilim temelli çalışan, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olan, gönüllü, bilinçli, öncü, uluslararası ve muteber bir sivil toplum kuruluşu olma hedefinde olduğunu ifade ederek; “Dünyamızda iklimlerle ilgili yaşantımızı etkileyen büyük değişiklikleri gözlemlemekteyiz.

Ulusal ve uluslararası kuruluşlar bu değişikliklerin dünyamıza zarar vermeden olumlu şekilde yönlendirilmesi amacıyla diğer bilimsel tüm kamu kurum kuruluşları ve STK’lar ile birlikte çalışmalar yapmaktadır. Biz de TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği olarak Yalova Belediyesi ile birlikte İl özelinde neleri yapabileceğimizi, bulunduğumuz ortam ve şartlarla değerlendirerek yapılmışları da örnek alarak ‘Yalova İklim Eylem Planını Projesi’ çalışmasında öncülük yapmayı gerekli görüyoruz.

Valilikten TEMA’ya destek

‘Yalova İklim Eylem Planı Projesi’nde planladığımız çalışmalara Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi, Yalova İl Özel İdaresi, konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlar, ilgili STK’lar ve katkı sunacak kurumların katılımlarını bekliyoruz” dedi.

Merkez İlçe Sorumlusu Saffet Yıldız’da “Yalova İklim Eylem Planını Hazırlıyor” projesinin detayıyla ilgili Vali Erol’a bilgiler aktardı.

Yalova Valisi Muammer Erol’da TEMA Vakfı ve Yalova İl Temsilciliğinin Doğanın ve Çevrenin korunmasına yönelik önemli çalışmalara imza attığını dile getirerek Valilik olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti.