Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve Yalova İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar’ın da yer aldığı tanıtım organizasyonunda kadın personeller, vatandaşlara KADES uygulamasını birebir uygulamalı olarak anlattı.

Acil durumlarda bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşılıyor

Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz olsun engellemek adına kullanıcılara sunulan resmi bir uygula olan KADES, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve acil durumlarda akla ilk gelecek acil müdahale uygulaması olarak şiddet mağduru kadınlara umut oluyor.

Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak, bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanıyor.