Vali Erol Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda; “Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, Türk Milletinin millî varlığına ve geleceğinin inşasına her zaman olduğu gibi bugün de öncülük eden Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini” kabul edilişinin yıldönümü olan ve 1981 yılından bu yana büyük bir coşku ile kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü sevgi ve içtenlikle kutluyorum.

Eğitim sistemimizin kalitesini belirleyen geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren Öğrencilerine rol model olan öğretmenlerimiz, öğrencilerinin kişiliğini, hayata ve insana bakış açısını da şekillendirmektedir.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir” diyerek, Öğretmenlik mesleğinin sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak olmadığını aynı zamanda, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş bilgi yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleği olduğunu belirterek öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.

Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, Ülkesini ve Milletini seven, bir birey olarak yetiştirmeleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz vatanımızın dört bir yanında, en ücra yerleşim yerinde her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.” Dedi.