Vali Erol; “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul edişinin yıldönümü olan ve büyük bir coşku ile kutlanan 24 Kasım Öğretmeler Günü dolayısıyla, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü sevgi ve içtenlikle kutluyorum.

    Bir toplumun bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik yönden kalkınabilmesi ve her alanda müreffeh olabilmesi öğretmenlerin çaba ve gayretlerine bağlıdır. Geleceğe dair yeşerecek her umudun ışığı, milletimizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın hayatlarında derin izler bırakacak olan ilim ve irfan kaynağının mimarı öğretmenlerimizle mümkündür.

    Yüce dinimizde de öğrenmek ve okumak ilk ve önemli bir emirdir. Hz. Ali’nin; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle, öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu bizlere işaret etmiştir. Bu yüzden öğretmenlerimiz çok kutsal bir görev ifa etmektedir.

     Medeniyetimizden aldığımız ilhamla ve erdemli bir toplum olma ideali ile özgüven sahibi öğrenciler yetiştirecek eğitim anlayışını siz değerli öğretmenlerimizle büyüteceğiz. Geçmişten gelen derinliğimizi, bugünün bilimsel gerçekliği ve insani değerleriyle yoğurarak 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarına ulaşmasında mihenk taşlarıdır.

     Bu vesile ile siz değerli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi bugün de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımla; gerek Yalova’mızda, gerekse yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimize sağlık ve huzur temenni ediyor, ebediyete intikal eden başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.