Yılmaz ; ‘’Milli Egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yılını kutlamanın gururunu yaşıyor, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

Aziz Milletimizin temsilcilerinin, ortak bir gaye etrafında, Meclis çatısı altında birleştiği 23 Nisan 1920, İstiklal Mücadelesinde zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli dönüm noktasıdır. Milli iradenin tecelligahı, İstiklal Harbimizin karargâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolüdür. Bütün zorluklara rağmen yedi düvele karşı mücadele eden Aziz Milletimiz, 23 Nisan 1920 ruhunu, temsil ettiği bütün değerleri, ifade ettiği anlamları, çocuklarımızın sahipliğinde ve şahitliğinde çok değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarmıştır.İşte bu anlayışla bizler de, milli iradeye musallat olan güçleri bertaraf etmenin, kendi evlatlarımızla birlikte bölgemizin ve dünyanın tüm çocuklarına huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 23 Nisan 1920 ruhunu hiçbir zaman kaybetmeyen Aziz Milletimiz, günümüzde de aynı inanç ve kararlılıkla çözemeyeceğimiz hiç bir sorun, aşamayacağımız hiçbir engel olmadığını tüm dünyaya kanıtlamıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında; Milletin Meclisini, Gazi Meclisi bombalama cüretine gösteren hainlere karşı Milletvekillerimizin,  halkımızla birlikte cesaretle karşı koymasıyla, ikinci defa Meclisimiz Gazilik payesini hak etmiştir. Nasıl ki açılışından 98 yıl sonra TBMM’nin Kurtuluş Savaşı’ndaki kahramanlığını unutmuyor ve unutturmuyorsak, ikinci kez Gazi olan Meclisimizin 15 Temmuz kahramanlığını da asırlar boyu unutmayacağız, unutturmayacağız.

Sevgili Çocuklar;

Türkiye, çocuklarına bayram armağan eden bir ülke olarak dünyada müstesna bir yer edinmiştir. Yüce Meclis’in açıldığı günün sizlere bayram olarak armağan edilmesi, Gazi Mustafa KemalATATÜRK'ün ve Aziz Milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin en somut göstergesidir. Hepinizin bunun idraki içinde olduğunuzdan şüphe duymuyorum. Sizler ülkemizin ve milletimizin en büyük zenginliği ve umut kaynağısınız. İnanıyorum ki, 23 Nisan 1920 ruhunu, kardeşlik ve beraberlikle yoğrulan mücadele azmini çağın gerektirdiği bilgiyle buluşturacak, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşınmasında, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceksiniz.

Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclisimizdeki tüm Milletvekillerimizi,  bize bu vatanı armağan eden tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, başta Yalovalı çocuklarımız olmak üzere, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, gözlerinden sevgiyle öpüyorum’’dedi.