Davete katılım gösteren medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Vali Vekili Uçar, gazeteciliğin bir kamu hizmeti olduğunun altını çizdi.

Bir kamu çalışanı olarak, kendilerinin de 10 Ocak Türk İdareciler Günü olduğunu söyleyen Uçar;‘’ Biz kamu görevlileri ve sizler için anlamlı olan 10 Ocak’ta bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Hepimiz çok önemli görevleri üstelenmiş bulunmaktayız. Devletimiz ve Milletimiz için gece gündüz çalışarak çok kutsal bir görevi ifa ediyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Vali Vekili Uçar’ın gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat’a, 1995 yılında Bilecik İlinde ayda bir çıkan yerel bir gazete çıkardığını, gazetecilik mesleğinin zor olduğunu, maddi ve manevi fedakarlıklar gerektirdiğini söyledi.

Yalova Vali Vekili Yıldırım Uçar’ın da, gazetecilik mesleğini geçmiş yıllarda yapmış olması, matbaa kokusu teneffüs etmiş bir kişi olarak, yaptıkları işin ne kadar zor olduğunu dile getiren Polat;‘’ Yalova’da 100 civarında medya sektöründe çalışan var. Kayıt dışı habercilik yapanlarla mücadelemiz bir hayli olumlu geçti ve sonuç verdi.” dedi.

Uçar;” Yalova Valiliği ve diğer kurumların Başkanları ile yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuçlar aldık. Bundan sonraki mücadelemiz, SKK girişi yapılmadan çalıştırılan meslektaşlarımızın haklarını korumak olacaktır. Kayıt dışı yayınlarda olduğu gibi, sigortasız çalıştırılan, gazetecilik deneyimi, bilgisi olmayan kişileri de basın toplantıları ve diğer etkinliklerinden men için çalışacağız.’’ şeklinde konuştu.

Kutlamanın ardından, basın mensuplarıyla tek tek tokalaşan Vali Vekili Uçar ile toplu olarak çekilen fotoğrafın ardından etkinlik son buldu.