Yalova Valisi Tuğba Yılmaz,Uygulama Otelinde düzenlene kahvaltı organizasyonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek Yalova'da yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Düzenlenen toplantıda ilgili kurum müdürleri de hazır bulundu.
Toplantıda yaptığı konuşmasında, vatandaşın sorunlarının kendilerine ulaşmasında ve kamuoyu oluşturulması konusunda basının önemli bir görev üstlendiğini belirten Vali Yılmaz, "Ben göreve başladığın günden bu güne basın mensubu arkadaşlarımız, bizlerin her daim yanında olduğu için, özgür ve tarafsız bir şekilde görevlerini icra ettikleri ve bizlere destek oldukları için şükranlarımı sunuyorum" dedi.
'Tarihimizde görülmemiş bir ihanet yaşandı'
"15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlattık" diyen Vali Yılmaz; "15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlattık. Ülkemiz bir felaketin eşiğinden döndü. FETÖ/PDY tarafından tarihimizde görülmemiş bir ihanet yaşandı. Bu ihanet şebekesine karşı devletimizin kararlı duruşu, Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın önderliğinde gösterilen mücadele ve aziz milletimizin meydanlara çıkması, tanklara, tüfeklere, uçaklara dur demesiyle, bizler 16 Temmuz sabahı aydınlık bir sabaha uyandık.Ben her zaman ifade ediyorum. Böylesi aziz bir millete hizmet etmekten dolayı, böyle bir milletin ferdi olmaktan dolayı son derece gurur duyuyorum" İfadelerini kullandı.
'Her daim milletimize hizmet gayesi içindeyiz'
Valilik olarak her daim millete hizmet gayesi güttüklerinin altını çizen Vali Yılmaz, "24 Saatimizi vatanımız için, milletimiz için ne yapabiliriz? Hangi noktada faydalı olabiliriz? Hangi sorunu çözebiliriz? İhtiyacı olan, beklentisi olan, sorunu olan ve bize ulaşamamış vatandaşımıza biz nasıl ulaşabiliriz, hep bunun gayesi içindeyiz. Bu konuda çaba sarf ediyoruz ve hep birlikte hareket ediyoruz. İnşallah ülkemiz çok daha güzel günlere gelecek. Birliğimiz, dirliğimiz her daim büyüyerek sürecek.Çünkü biz büyük bir ülkeyiz ve büyük bir ülke olduğumuzu da  15 Temmuz gecesi milletimizin duruşuyla, devlet millet el ele bu mücadeleyi sürdürmekle tüm dünyaya gösterdik. Böylesi bir felaket dünyanın hiç bir yerinde yaşanmadı.Böylesi bir felakete karşı duran bir millet de, dünyanın hiç bir yerinde bulunamaz. O nedenle biz örnek bir milletiz. Eğer dünyadaki bir başka ülke, 15 Temmuz gecesi yaşanılan ihaneti yaşasaydı, bu gün muhtemelen tarih sahnelerinden silinmiş olurdu.Ama biz, elhamdülillah dimdik ayaktayız. Her geçen gün büyümeyede devam ediyoruz. Ekonomimiz hala canlı. Ekonomik rakamlarda bir duraksama yok, tam tersi bir ilerleme söz konusu.Bu bizim büyüklüğümüzü gösteriyor. Özellikle ilimiz açısındanda ekonomikveriler, sosyal kalkınma, kültürel turizm yansımaları ve diğer hususlarla ilgili değerlendirmelerimizde de şunu görüyoruz ki ilimizher geçen gün büyüyor, gelişiyor. Sanayide, tarımda ve turizmde her geçen gün kalkınıyoruz" dedi. 
"Biz artık kendimizle yarışıyoruz"
Türkiye'nin son 15 yılda büyük bir kalkınma hamlesi yaşadığını söyleyen Tuğba Yılmaz, 

Yalova üç metropol ilin önemli bir kavşak noktasında,lokasyon olarak son derece kritik bir öneme sahip. Özellikle geçtiğimiz yıl hizmete açılan Osmangazi Köprüsü ile birlikte ilimizin konumunun önemi bir kat daha arttı. Ülkemiz, son 15 yılda büyük bir kalkınma hamlesi yaşadı. Biz artık kendimizle yarışıyoruz. Önceden Avrupa'daki bazı ülkeleri kendimize kıstas gösterirdik, ama biz şuan kendimizle yarışıyoruz, her geçen günde büyüyoruz. Bu tabi belli çevreleri kıskandırıyor. Ama bu aziz milletimiz hizmetlerin en güzeli layık. 
Ben özellikle ülkemizde gerçekleştirilen tüm yatırımlarda, ilimize gerçekleştirilen tüm yatırımlarda Türkiye'nin böylesine büyük bir hamle göstermesinde, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve hükümetimize ilimiz adına, şahsım adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Konuşmasının ardından Yalova'ya yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Vali Yılmaz, Yalova'da 2003-2017 yılları arasında başta ulaştırma,altyapı inşaatı, eğitim, konut, il özel idaresi, köydes, sağlık, tarım ve gençlik-spor sektörlerinde olmak üzere 6,7 Milyar TL'lik kamu yatırımı harcaması yapıldığını söyledi. 
Vali Yılmaz, bu kaynağın 5Milyar TL'sinin ulaştırma, 550 Milyon TL'si alt yapı inşattı, 326 Milyon TL'si eğitim ve 33 Milyon TL'sinin de sağlık sektörüne aktarıldığını belirtti.
 Yalova'ya yapılan tüm yatırımları ve Yalova'da yapılması planlanan tüm projeleri ayrıntılarıyla anlatan Vali Yılmaz ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Haber: Sezgin Altınel