Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 24.07.2015 tarihinde başladığı Akyurt Kaymakamlığı görevini sürdürürken, 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Yalova’ya atandı ve 16.06.2016 tarihinde Yalova’daki görevine başladı.  Vali Yılmaz’ın, Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesine göre Mülkiye Başmüfettişi görevine atanması ile Yalova’daki Valilik görevi sona erdi.

   Vali Tuğba Yılmaz, 5 Kasım Pazartesi günü, saat 10.30’da Valilik binasından ayrıldı. Tüm kurum ve kuruluş müdürleri Vali Yılmaz’ı uğurlamak için hazır bulundu. Vali Yılmaz’ın, herkesle tek tek tokalaştığı, vedalaştığı esnada duygusal anlar yaşandı. Vali Yılmaz, basın mensuplarıyla da vedalaştı.

  Vali Yılmaz, makam aracına binerken, 96 yaşında İsmet Soygül, Vali Yılmaz’ı uğurlamak için geldi. Gazetecilerin kaç yaşındasınız sorusuna, esprili bir cevap veren Soygül, 18 yaşında olduğunu söyledi. Vali Yılmaz iyi biri miydi” sorusuna, Soygül; “O ne kötü bir soru” şeklinde cevap verdi. Veda töreni Vali Yılmaz’ın makam aracı ile ayrılmasıyla son buldu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter