Vali Yılmaz, yayınladığı mesajında; "30 Ağustos Türk Milleti için  onur ve gurur günüdür. Bugün, bağımsızlık inancımızı, hür ve müstakil yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz Büyük Zafer’in 95. yıldönümüdür.

                Ecdadımız, uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her sayfası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ordu-millet kenetlenmesi ile kazanılan 30 Ağustos Zaferi’de bu süreçteki tarihi dönemeçlerden birini ifade etmektedir. Bu eşsiz zaferin tek kaynağı, dün olduğu gibi bu günde  birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancıdır. Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, kurduğumuz devletlerin dünya tarihine yön vermesine imkan sağlamıştır.

                Bu büyük zaferin ardından, milletçe el ve gönül birliği ile kurup, geliştirdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti, bugünkü demokratik, çağdaş ve dinamik yapısıyla dünyada seçkin ve saygın bir konuma sahiptir.

                Bizlere armağan edilen milli zaferimiz Türkiye’mizin yarınlarına en güzel emanettir.

                30 Ağustos Zaferi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalıdır. 30 Ağustos, “YA İSTİKLAL YA İZMİHLAL” tercihiyle baş başa bırakılan, ölürsem Şehit, kalırsam Gazi olurum anlayışıyla hareket eden bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır.  Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda “Büyük Taarruz” ruhunun ne kadar diri olduğunun ifadesidir.O gece, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Sünni’si ve Alevi’siyle tüm Türkiye, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmiş, asker elbisesi giymiş FETÖ terör örgütü mensuplarını hezimete uğratmıştır.Bundan 95 yıl önce Dumlupınar’da  destanlaşan ruh, 15 Temmuz 2016 tarihinde adeta şaha kalkmıştır. Hiç şüphe yok ki, Aziz Milletimizin bugünkü mevcudiyeti ve Cumhuriyetimiz, o destansı zaferin bir tezahürüdür.

                Bu duygu ve düşüncelerle, bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren Aziz Şehitlerimizi  ve 15 Temmuz hain darbe  gecesinde  tanka, tüfeğe ve mermiye iman dolu göğsü ile karşı koyan ve şehadete erişenDemokrasi Şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum." İfadelerine yer verdi.