“Yaşamımızın her alanında varlıkları ile bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri özveri ve dayanışmayla her türlü takdire şayan kadınlarımız her zaman başımızın tacıdır. Kadınlarımız, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınlarımızın hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır.

Bizim kadınlarımız, dünya kadınlarının hak arayışlarına ve gelişim süreçlerine katkı yapabilecek bir kültürel birikime sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan kadınlarımıza, hak ettiği değeri pek çok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Günümüzde deson 15 yılda kadınların toplumdaki rolünü güçlendirmeyi hedefleyen devlet politikalarının yaygınlaştırıldığını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yasal çerçevesinin genişletildiğini biliyoruz. İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır.Unutulmamalıdır ki kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler. Bir ülkede kadınlar çalışma hayatında etkin değilse o ülkenin hayallerini gerçekleştirmesi zordur.

            Tarihteki yerini her zaman en güzel şekilde almasını bilen kahraman kadınlarımız, medeniyetimizin inşasındadevlet yönetiminden eğitime, kültürden sosyal yaşama kadar her alanda erkeğin yanı başında yer almıştır. Ülkemizin kuruluşunda, kurtuluşunda annelikten vatan savunmasına kadar her türlü vazifeyi sırtlanan kahraman kadınlarımıza,Güçlü Türkiye yolunda, ulaşmak istediğimiz hedefler konusunda da önemli sorumluluklar düşmektedir.Nihayetinde inancına, özgürlüğüne, bayrağına, geleceğine sahip çıkan milletimizin özellikle de kadınlarımızın100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da olduğu gibi yakın tarihimizde de gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin önlenmesinde ve demokrasinin yaşatılmasındagösterdiği fedakârlıklar nesiller boyu anlatılacak ve asla unutulmayacaktır.

Bu vesileyle kadınlar olarak en büyük arzumuz, en büyük isteğimiz huzurun, kardeşliğin ve dostluğun dünyayı şefkatle, sevgiyle sardığını, kucakladığını görmektir. Bunun gerçekleşmesi için de yine görev öncelikle bize düşmektedir. Bu inançla, başta aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli anneleri, değerli eşlerive Yalovalıkadınlarımızolmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyor, saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.