Polisin asli görevleri dışında birçok sosyal sorumluklara imza attığını belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman mesajında şu ifadelere yer verdi; “172 yıl önce, vatandaşlarımızın güvenliğini temin etmek amacıyla kurulan Polis Teşkilatımız, kamu düzeninin sağlanması huzur ve barış ortamının devamı için, üstün görev anlayışı içinde gayretlerini kurulduğu günden günümüze kadar sürdürmektedir. Geçen süre zarfı içinde sürekli kendini geliştiren Polis Teşkilatımız, bugün sahip olduğu araç-gereç, fiziki imkânlar ve eğitimli personeli ile mutlu birey, huzurlu toplum vizyonu ile çalışmalarına devam etmektedir.

Polisimiz bir taraftan halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması gibi asli görevlerini yaparken, bir taraftan da sosyal sorumluluk anlayışı ile çalışmalarını yürütmektedir. 81 il arasında en küçük yüz ölçümüne sahip olmasına rağmen kozmopolit bir yapıya sahip olan kentimizin, suç oranı bakımından en son sıralarda yer almasında etken olan Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’nü ise tebrik etmek istiyorum.

Bu dilek ve temennilerle milletinin huzur ve güvenliği için şehit olan polislerimizi şükran ve rahmetle anıyor, tüm emniyet teşkilatı mensuplarının,  4-10 Nisan Polis Haftası ve 10 Nisan Polis Günü’nüen içten dileklerimle kutluyorum”dedi.