“Vefalı Salman’dan söke söke aldılar “

Uzun yıllar taşeron olarak çalıştıkları Yalova Belediyesi’nde kadro hakkı kazanmalarına rağmen, kadroda yer verilmeyen, bu mücadelelerinden dolayı 23.05.2017 yılında haksız fesih yapılarak işten de çıkarılan Dilek Akarca ve 3 diğer çalışanın sonunda yüzü güldü. Yalova Belediyesi taşeronlarından 4 kişi, maaş farkı davaları açarak aradaki fark ücretini talep ettikleri davaları kazanmalarının ardından yıllardır alamadıkları alacaklarının bir kısmını batık Yalova Belediye’sinden söke söke almayı başardılar.  

“İşlerine dönmek istiyorlar”

Maaş farkı davası kazandıktan sonra, işe iade davası açarak geri dönüş hakkını da kazanmalarına rağmen, Yalova Belediye Başkanı Vefalı Salman tarafından haklı oldukları halde işe başlatılmayan Dilek Akarca ve 3 diğer mağdur, Yalova Belediyesi’nde ki işlerine dönmek için yaptıkları başvurunun da sonuçlanmasını bekliyorlar.

“Vefalı Salman, hak, hukuk, adalet tanımadı”

Hakları olan maaş farklarını ve işlerini geri isteyen 4 çalışanını yıllarca mağdur eden Vefalı Salman, kendilerine 10 Ocak 2020 Cuma gününe kadar verilen sürenin ardından anca insafa geldi ve 4 kişinin maaş farklarının bir kısmını hesaplarına yatırdı.

“Akarca Vefalı Salman’ı uyarmıştı”

6 Ocak 2020 tarihinde yapılan Ocak Ayı Meclis Toplantısı sonrasında kendisi ve diğer 3 arkadaşı adına; ‘’Hakkımız olan paraların istenilen süre içinde yatırılmaması halinde hesaplarımıza para yatırılana kadar belirleyeceğimiz gün ve saatlerde Yalova Belediyesi’nin önünde direniş başlatacağımızın bilmenizi istiyoruz’’ şeklinde açıklamada bulunan, ‘’Hak, hukuk, adalet adına gereğinin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz’’ diyen Dilek Akarca ve diğer mağdurların bu haklı tepkisi karşısında Vefalı Salman sonunda pes etti.

“Mağdur çalışana ‘Yeri değil’ dedi ama kendisi kutlama yaptı”

Yalova Belediye Meclis Salonunda evlilik yıldönümü kutlaması yapmaya gelince, bunu kendisine de hak gören Vefalı Salman, kazanmış oldukları maaş farkları ve işten çıkarılma hukuk zaferlerini, 6 Ocak 2020 tarihinde yapılan Ocak Ayı Meclis Toplantısı sonrasında Yalova Belediyesi Meclis Üyelerine anlatmak isteyen; hak, hukuk ve adalet arayanlara yönelik, ‘’Burası, Yalova Belediyesi Meclis Salonu’dur. Burada yapılan eylemi doğru bulmuyorum’ diyerek solondan kaçarcasına çıkan Vefalı Salman’ın, Yalova Belediyesine ait taşınmazların her Yalova da yaşayanın hakkı olduğunu da unutmuş.   

“Genel Başkan Kılıçdaroğlu ‘’Adalet Yürüyüşü’ yapmıştı”

Yalova Belediyesi’nde 90 kişinin emsallere dayanarak kadro davaları açmalarına ve 2014 yılında bu davaların kazanılmasına rağmen verilen dilekçeler neden kabul edilmedi?

Yalova Belediyesinde çalışan birçok kişi neden işten çıktı?

Yalova Belediyesinde yıllarca taşeron olarak çalışanlar, bir imza atarak geçmiş haklarının hepsinden neden feragat ettiler?

Yıllarca Yalova Belediyesinde taşeron olarak çalışanalar, yeni düzenlemelerle birlikte, ‘Kamu Taşeronları Birliği’ şeklinde belediye bünyesinde yapılan şirketlere kendilerini neden devrettiler?

Vefalı Salman, ‘Davaları geri çekin, geri çekmezseniz işten atılacaksınız’’ dedi mi?

Yalova Belediyesinde taşeron olarak çalışan işçiler ile kadrolular arasındaki fark, devletin verdiği bir hak olmasına rağmen Vefalı Salman bu hakkı neden gasp etti?