İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Yalova Doğa Koruma Ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü, Eğitimciler Birliği Sendikası, Önder İmam Hatipler Derneği ve TEMA Vakfı, öğrencilerin velileri gözetiminde ara tatil dönemini verimli geçirmesi, sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin gerekliliği konusunda farkındalık yaratılması, sosyal sportif çalışmalar yürütülmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolde; sporun bireylerin fiziksel, psikolojik, sosyal ve bilişsel gelişimlerine destek olduğunun, takım halinde oynanan oyunlarda paylaşma, yardımlaşma dayanışma ve güven duygularının geliştiğini gözlemlemek amaçlanıyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı açıklamada: “Bu molalar ilk olduğundan hem velilerimizin hem öğrencilerimizin hem de okullarımızın yaşayabileceği güçlükleri dikkate alarak, kurumlarımızda kapasiteyi artırmak için iş birliğine gittik. Bir haftalık tatil molasında çocuklarımıza çok güzel etkinlikler planladık. Yalova Millî Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimize yönelik 16 ana temada 40 etkinliği içeren bilim, kültür, sanat, spor, gezi, fuar gibi faaliyetleri içeren plan hazırladık. Öğrencilerimiz, bu ara tatilde dinlenme fırsatı elde etmenin yanında, öğrendiklerini kontrol edecek ve öğrenmelerini derinleştirecek” ifadelerini kullandı.

“Okul Dışı Öğrenme Ortamları Etkin Kullanılacak”

Müdür Ali Tosun, eğitim ve öğretimin daha etkili ve verimli olması için doğal, tarihi ve kültürel mekanlar ile bilim merkezleri, sanat merkezleri, müzeler gibi okul dışı öğrenme ortamları, ders programlarında yer alan kazanımlar doğrultusunda etkin olarak kullanılabileceğini söyledi.

“Ara Tatile Özel Etkinlik Sitesi”

Öğrencilere yönelik ara tatil etkinlik önerilerinin yer aldığı "aratatil.meb.gov.tr" sitesinin hazırlandığını bildiren Müdür Ali Tosun, "Velilerimiz, 15 Kasım Cuma akşamı itibarıyla, 18-22 Kasım'daki 5 günlük sürede yapılacak faaliyetleri, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde ayrı ayrı olmak üzere 'aratatil.meb.gov.tr' internet adresinden görebilecek." ifadelerini kullandı.