Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Necati Vural yayınladığı mesajında, ’’15 Temmuz 2016’da demokrasiye vurulmak istenen darbeye karşı Türk milleti dünyada eşi benzeri görülmemiş bir zafer elde etti. Hain işbirlikçi Fethullah Gülen ve onun esiri olmuş asker kılıklı teröristler bu ülkenin ekmeğini yedikleri halde ihanet etmişlerdir. Kendi halkına kurşun sıkacak kadar gözleri kararan asker adında ki teröristler, din kisvesi adı altında insanları sömüren bu hain elebaşının esiri olmuşlardır.

  Çok şükür ki milletimiz tıpkı şanlı tarihinde olduğu gibi bir kez daha bağımsızlığına kast eden zihniyetleri bertaraf etmiş boğaza gömmüş, Anadolu topraklarını onlara dar etmiştir.15 Temmuz gecesi tüm dünyaya öyle bir mesaj verdi ki Türk milleti bir daha asla hiçbir unsur bizim sınırlarımıza dahi yaklaşamaz bizi bölemez, parçalayamaz. Yaşanan bu hadiseler bizleri daha da bütünleştirmiş, birbirimize kenetlemiştir. Yenikapı ruhu artık bu milletin yeni bir Çanakkale ruhu olmuş bağımsızlığımızın güncel sembolü olmuştur.

  15 Temmuz’un demokrasi ve milli birlik günü olması ve bu isimle anılması gösterilen kahramanlığı perçinlemektedir. O gece ben sözcüğünün tarihe karıştığını artık her platformda biz olduğumuzu gurur ve içtenlikle söylüyoruz. Bu milletin egemenliğine ne FETÖ ne PKK ne de o eksendeki diğer hain emeller asla leke süremezler. Biz Türk milleti var olduğumuz ilk günden bugüne dek, ismimizin hakkını sonuna dek verip Peygamber efendimizin övgüsüne nail olmuş bir milletiz. Üç beş çakal sürüsü bizim ne egemenliğimize ne demokrasimize ne de bağımsızlığımıza değil darbe balta bile vuramaz.

  Tüm bu duygu düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günümüzü kutluyor, şehadete eren askerlerimize, polislerimize, özel hareket birliklerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Gazilerimize şifa ve esenlikler niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Biz ne birliğimizden ne de beraberliğimizden sonsuza dek ödün vermeyeceğiz bunu da tüm alem böyle bilsin’’ ifadelerini kullandı.