Açılışa; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova AK Parti Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, YAKAB Birlik Başkanı ve Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, tüm ilçe Belediye Başkanları ve protokol yetkilileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılışta konuşma yapan YAKAB Birlik Başkanı Dr. Metin Oral; “Uzun bir araştırma ve çalışma sonrasında şükür ki çöp gazından elektrik üretmeye başladık. Böylece hem çöpten enerji sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunacağız, hem de ozon tabakasına zarar veren metan gazını değerlendirip, çevre kirliliğini azaltacağız. Bu önemli projeye katkısı olan Belediye Başkanlarımız, Meclis Üyelerimiz, kurum ve kuruluş temsilcilerimiz ile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Son konuşmayı yapan Vali Muammer Erol; “Teşekkürleri önceki Valilerimiz adına alıyorum. Bu tesisin kurulmasında yatırım yapan ve çalışma gösteren, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah Yalovamıza bu tesisin katkıları büyük olacaktır. En güzel konuşma en kısa olanıdır. Tekrar hayırlı olsun diyor, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

YAKAB’ın çöp gazından elektrik üretme projesinde; Kapasitesi 1413 Kw olan tesis, saatte ortalama 1200 Kw elektrik üretiyor.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Özütrk