Yalova Perşembe Akşamı Bisikletçileri Derneği PAB-DER’in Yalova Belediyesi’nin katkılarıyla organize ettiği bisiklet festivali, yabancı ülkelerden bisikletçilerin de katılımıyla uluslar arası bir nitelik kazanıyor.

FESTİVALDE ERİKLİ VE TERMAL GÖRÜLECEK

Festivalin ilk günü olan 31 Mayıs’ta kente gelen grupların konaklama alanına yerleşimleri gerçekleştirilecek. Festivalin ikinci günü olan 1 Haziran’da ise Yalova’dan Erikli Şelalesi’ne 66,5 km’lik bir tur yapılacak.

Yalova, Samanlı, Gökçedere, Ortaburun, Çınarcık, Teşvikiye, Erikli rotasını takip edecek olan bisikletçiler, tur boyunca toplam 1549 m’lik irtifa kazanacak. Erikli Şelalesi’nde varılacak rakım ise 498 metre olacak. Bisikletçiler tamamı asfalt ve araç trafiğine açık olan yolda ter dökecek. Turun en zorlu bölümü olarak gösterilen Gökçedere-Ortaburun arası 2 km’lik bölüm ve Teşvikiye-Erikli Yaylası arasındaki 6 km’lik çıkışta %10 ve üzeri eğimde pedal çevrilecek.

1 Haziran gecesinde konaklama alanı TİGEM’de Kontrast, Seher Ahmetzade ve Sattas konserleri ile bisikletçiler yorgunluk atacaklar. Festivalin son günü ise Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın organik ulaşım konuşmasının ardından startını vereceği şehir turu ile başlayacak. İkinci günün rotası Termal olacak. Termal dönüşünde vedalaşmalar gerçekleşecek ve konuk bisikletçiler ilimizden ayrılacak.

15 KENTTEN ve 3 ÜLKEDEN KATILIMLAR VAR

Haziran'ın ilk haftasında bisiklet kenti Yalova’da buluşacak olan bisiklet tutkunları İstanbul, Bursa, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli, Edirne, Ankara, Tekirdağ, Bayburt, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Afyon ve Yalova’dan katılıyor. Festivalde bu yıl Balkanlardan Ohrid, Smolyan ve Komotini kentlerinden de 14 bisikletçi katılacak. Pedal çevirecek 450 bisikletçinin yaklaşık 150’si ise Yalova’dan olacak.

Katılan grupların isimleri şöyle : İstanbul Küçükçekmece Bisiklet Grubu, Bursa Yeşil Pedal Bisiklet Derneği, PAB Antalya, Avrupa Yakası Pedal Grubu, Çanakkale Bisiklet Topluluğu, Pedalşörler, PAB Anadolu Yakası, Bissev, Balıkesir Üniversitesi Bisiklet Topluluğu + Ban, Edirne EDOSK, Eskişehir ESDAK, Keşan DOÇEK, PAB Ankara, Batı Ankara Bisiklet Grubu, Bursa MustafaKemalPaşa Bisikletliler Grubu, Bandırma Bisiklet Grubu, İstanbul MSGSÜ Bisiklet ve Doğa Kulübü, Balıkesir Kazdağları Bisikletçileri, SAYSÜR, Extreme Yalova, Sakarya Pegasus, İstanbul Kent Kaçkınları, festivalde ev sahibi olan Yalovalı bisikletçilere eşlik edecek olan yerli gruplar arasında yer alıyor.

PAB-Der ve Yalova Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilecek olan festivalin su sponsorluğunu Yalova’nın su markası Esin Su yapıyor. Festivalde Baklavacı Anteplioğlu, Yalova’nın patentli tatlısı ‘Yalova Sütlüsü’nden 500 adet dağıtacak. Yine Yalova Gizem Bisiklet, katılan bisikletçilere festival süresince teknik destek sağlayacak. Yalova Fotoğraf Atölyesi Derneği fotoğraf desteği, Yalova Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü YMOSK kortej desteği, Anadolu Ekspres Müzik Atölyesi konserde ekipman desteği verecek.

“BİSİKLET KENTİ YALOVA’YI TANITMAK AMACIMIZ”

Festivalle ilgili hazırlıkların tamamlandığını dile getiren PAB-DER Başkanı Özlem Akyüz Bayrı, “Festivalle Yalova’nın doğal ve kültürel güzelliklerini konuklarımıza tanıtmayı amaçlıyoruz. Bir diğer amacımız da belediyemiz tarafından yapılan bisiklet yolları ile ulaşım çalıştayı ile başlatılan organik ulaşım modeline destek vermek. İsteğimiz bisiklet kenti Yalova. Araç sayısının çok yüksek olduğu ilimizde bisikletin ulaşımda alternatif değil, gerçek çözüm olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.

YALOVA 2. ULUSLARARASI BİSİKLET FESTİVALİ PROGRAMI

31 Mayıs 2013 Cuma   

08.00 Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelecek olan bisikletlilerin karşılanarak konaklayacakları TİGEM'e götürülmesi

16:00 Giriş yapan katılımcılara kumanya dağıtımı

19:00 Akşam yemeği

21:00 Organizasyon ekibinin gelen konukların sayım, kontrol ve yerleşimini tamamlaması. Etkinlik programı ile ilgili basılı ürünlerin bisikletçilere dağıtılması, yerleşme ve tanışma.

1 Haziran 2013 Cumartesi

07.30 TİGEM'de kahvaltı (08.30 bitiş)

09.00 TİGEM kampından çıkış

09.00-18.00 Tur rotası : Samanlı, Ortaburun, Çınarcık, Teşvikiye, Erikli Şelale

18.00 Tur sonu TİGEM'e varış

19.00 Akşam Yemeği

20.30 Konser akşamı. Kontrast ve Seher Ahmetzade ile rock, Sattas ile reggae rüzgarı.

2 Haziran 2013 Pazar

07.30 TİGEM'de kahvaltı (08.30’a kadar)

09.00 TİGEM kampından çıkış

09.30 Kent Meydanına varış. Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın organik ulaşım konuşması – toplu fotoğraf çekimi

10.30 Şehir turu 

11.30 Termal’e hareket, varış ve Termalde yemek molası

15.30 Etkinlik sonu – Kampa dönüş

17.00 Kamptan ayrılış

 

Basın için not :

Festivale katılmak isteyen basın mensupları 1 Haziran Cumartesi sabahı 8.00’de TİGEM kampında tur öncesi kahvaltıya davetlidir. 9.00’da başlayacak turda bisikletçilerin önünde bulunacak açık kasalı araçtan çekim yapılabilir.

 Yine 1 Haziran cumartesi akşamı 19.00’da başlayacak akşam yemeğine ve  21.00’de başlayacak olan konserlere de basınımız davetlidir.

2 Haziran Pazar sabahı da Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın katılımıyla saat 09.30 ile 10.30 arası bisiklet dağıtımı, Başkan Koçal’ın festival konuşması ve şehir bisiklet turu gerçekleşecektir.

Her türlü bilgi ve iletişim için : www.pabyalova.com

PAB Yalova Basın Sorumlusu Kemal Bayrı (544858901)