İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerinin beraberinde Sevim Göğez Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Müdür Yeniyol, yeni eğitim öğretim yılı öncesi “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu" kapsamında yapılan hazırlıkların ve diğer tüm çalışmaların yapıldığını, okulların 2020-2021 eğitim-öğretim sezonuna hazır bir hale getirildiği görüldüğünü ifade etti.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı mesleki çalışma dönemi kapsamında öğretmenlerimizi ziyaret ederek, talep ve ihtiyaçlarını dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, 2019-2020 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim sürecinin değerlendirmesini yaparak, öğretmenlerimize çalışmalarında göstermiş oldukları başarılardan dolayı teşekkür etti. Öğretmenlerin çalışmaları hakkında görüşlerini alarak, değerlendirmelerde bulundu.

“Okullarımızdaki yüz yüze eğitimi, en güvenli ve sağlıklı koşullarda gerçekleştireceğiz”

Bakanlığın temizlik standartları konusunda "Beyaz Bayrak" isimli bir çalışma yürüttüğünü ve bu kapsamda okulların standartları yerine getirdiğinde Beyaz Bayrak aldıklarını anımsatan Müdür Yeniyol, koronavirüs sonrası dönemde okulların hijyen konusunda daha yüksek standartları yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

"Okulum Temiz Belgesi"

Devlet okullarının Milli Eğitim Bakanlığına, özel okulların ise TSE'ye başvuracağını belirten Müdür Yeniyol; "Başvuru sonrasında uzman ekipler bu okulları yerinde denetleyip kontrol ve belgelendirmesini yapacak. Okulun büyüklüğüne göre denetimler, azami 2 günde tamamlanacak. Denetimden başarıyla geçen okullar da aynı hafta içinde 'Okulum Temiz Belgesi'ni alabilecek. Belge sayesinde çocuklarımız, hijyen şartları en üst seviyeye taşınmış, salgına karşı tedbirlerini almış güvenli ortamlarda eğitim-öğretim hayatına devam edebilecek.

Okullarda daha etkin bir hijyen yönetimiyle çocukların, personel ve ailelerin hastalık yükü azalacak. Sağlıklı ortamdaki sağlıklı çocuklar, daha etkili bir eğitim öğretim ortamına kavuşacak ve okulda hijyen kurallarını öğrenen çocuklarımız yaşamları boyunca daha bilinçli olacak." dedi.