Yalova Valisi Muammer Erol, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç ve Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk başta olmak üzere AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ile Ahmet Büyükgümüş, Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Halk oyunları, bayram coşkusunu yaşattı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunmasıyla devam etti. Ardından Binbaşı Nadide Baycan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadele kahramanlarını saygı ve minnetle andı.

Yalova Anadolu lisesi öğrencilerinden Zeynep Dönmez’in, 30 Ağustos şiirini okumasının ardından Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (TUFAG), halk oyunları gösterilerini sergileyerek Yalova Protokolü başta olmak üzere törene katılan gaziler ve vatandaşlara bayram coşkusunu yaşattı. Ardından Tören Mangası resmi geçit törenini gerçekleştirdi.

Yalova Valisi Muammer Erol, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç ve Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un, Valilik makamında tebrikleri kabul edeceklerini duyurulmasının ardından tören sona erdi. 

Haber-Fotoğraf/Serap Rukiye Polat