Yalova Belediyesi Meclisi Haziran ayı toplantısı 1.Birleşimi gerçekleşti.

   Toplantıda Almanya Rottenburg am Neckar Belediyesi tarafından 26-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan festival etkinliklerine Belediye Başkanı Vefa Salman ile birlikte katılacak olan meclis üyelerinin belirlenmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifi görüşüldü. Başkan Salman, “Benim dışımda 4 arkadaşımızı daha götüreceğiz” dedi.

Salman, ‘Kafanızda muamma olursa karşılamaya hazırım’

  AK Parti Meclis Üyesi Selvet Duman, Belediyenin ekonomik koşullar nedeniyle grup olarak öneride bulunmadıklarını ifade ederek ilerleyen zamanlarda daha uygun koşullarda yurt dışı seyahatlerine öneride bulunabileceklerini belirtti. Belediye Başkanı Vefa Salman, “Bizim yaklaşık 20 kardeş şehrimiz var. 14 tanesi ile ilişkilerimiz üst seviyede sürekli devam ediyor. Özellikle Güney Kore ile sıkı bir ilişkimiz var. Seçim dönemi ilgilenememiştik, mutlaka beklediklerini söylediler. İlişkilerde durum şu şekildedir; Onların çağırdıkları heyete göre gidilir. Samimi olduklarımızla sınır koymuyorlar. Bulgaristan’da da bu şekilde oldu. Masraf olarak da Bulgaristan seyahatinin masrafı 19 kişilikti, toplam masraf 3000 lira. Sadece uçak bileti veya herhangi bir gidilecek yerlerin ücreti oluyor. Kafanızda bir muamma olursa ben Belediye Başkanı olarak karşılamaya hazırım. Dostluk ilişkileri önemli, gitmezsek gelmezler. Güzel ilişki bunlar, faydası oluyor” dedi. Oy birliği ile kabul edildi.

  4.Bağlı olduğu partisinden istifa eden İsim Komisyonu Üyesinin yerine, kalan süreyi tamamlamak üzere aynı parti grubundan üye seçilmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün teklifinin görüşüldü.

  5. Noterler Birliği genelgesi doğrultusunda, Hukuk İşleri Müdürlüğünde görevli avukatlara Belediye Başkanınca verilecek geniş kapsamlı vekaletname İle İlgili Hukuk İşleri Müdürlüğünün teklifinin görüşüldü.

  6.4688 sayılı Kamu Görevlileri ve Toplu Sözleşme Kanununun Mahalli İdarelerde sözleşme İmzalanması başlıklı 32. maddesi hükmü gereğince Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

  7.Geçiş hakkı ücret tarifesi İle İlgili Fen İşleri Müdürlüğü'nün teklifi görüşüldü.

Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi

  8.Gazipaşa Caddesi Mini Anfi Tiyatro doğu tarafında bulunan seyyar tezgahların 2019 yılı sezonluk işgaliye bedelinin belirlenmesi ile ilgili İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün teklifinin görüşülerek Plan Bütçe Komisyonuna sevkine oy birliği ile karar verildi.

  Gündemin 9, 10,11. Ve 12. Maddelerinin Sayıştay 2018 Raporunda istenen maddelerden oluştuğu belirtildi.

Baz istasyonları kiralama süresi 5 yıl olarak kabul edildi

  9.Sayıştay Başkanlığının 2018 yılı Düzenlilik Denetim Raporu doğrultusunda, Belediye sınırları içerisinde belirlenecek baz istasyonu yerlerinin üç yıldan fazla süreyle kiralanması ile ilgili İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün teklifi görüşüldü.

  Başkan Salman, 5 yıl olarak oylamayı önerdi ve 5 yıl olarak oy birliği ile kabul edildi.

  10.Belediye Kanununun diğer kuruluşlarla ilişkiler başlıklı 75. madde hükümleri doğrultusunda Belediyedeki verilmesi İle İlgili İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

  11.Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün konuları ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Kararları görüşüldü.

  12. Mülkiyeti Yalova Belediyesine ait Merkez İlçe Hacımehmet Köyü Ada 143, Parsel I sayılı taşınmaz üzerindeki ABA9-B Blok I Kat 4 nolu dairenin muhtarlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Adnan Menderes Mahalle muhtarlığına yapılan tahsisin, 2018 yılı Sayıştay Denetim Raporları doğrultusunda mevzuata aykırı bulunduğundan iptal edilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi görüşüldü.

  Haziran ayı toplantısı 2.Birleşimi 11 Haziran 2019 Salı günü, saat 15.00’da devam etmek üzere sonlandırıldı.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter