Programlar çelenk sunumu ile başlıyor

‘18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerimizi Anma’ programı, protokol üyelerinin de katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunumu ile başlayacak.

Ziyaretler yapılacak

Çelenksunumundan sonra Yalova Belediye Başkanvekili Adil Ürekli, Yalova Şehitliğine ve hemen ardındanGazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği’ne ziyarette bulunacak.Akabinde Yalova Belediyesi tarafından Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler için Uygulama Oteli’nde yemek verilecek.

Osmanlı Basınında 1914-1915 Sergisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında başlatılan “Havadis; Yüz Yıl Önce” adlı proje kapsamında100 yıl öncesine ait gazete, dergi, kartpostal, harita vb. arşivlerden yararlanılarak oluşturulan eserler bu sergiyle gün yüzüne çıkarılacak.

Çalışmalarda Çanakkale Cephesi, Kafkas Cephesi (Sarıkamış Harekatı) ve Kanal Harekatına ilişkin belgeler halkın huzuruna sunulacak. Başkanvekili Adil Ürekli’nin katılımıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu eşsiz serginin açılışı gerçekleştirilecek. Kent Müzesi’nde saat 14.00’de yapılacak açılışa tüm Yalovalılar davetlidir.

18 Mart Çanakkale Zaferini Anma Programı

Saat 20.00’de yapılacak son program 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Anma programı olacak.Programda; şiir dinletisi, konser ve kısa film gösterisi yer alacak. Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek programa tüm Yalovalılar davetlidir.