Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan veriler sonrası hazırlıklarını tamamlayan Yalova Belediyesi ekipleri, kar yağışının yoğun olarak hissedildiği lokasyonlarda önlemlerini erkenden aldı. Başta Paşakent Mahallesi olmak üzere birçok yol Yalova Belediyesi ekipleri tarafından kar küreme araçlarıyla açıldı. Kar yağışı ile birlikte oluşan buzlanmaya karşıda önlem alan ekipler, trafik akışının kolay bir şekilde sağlanabilmesi ve vatandaşların rahat yürüyebilmesi için ana arterler, sokaklar ve kaldırımlarda tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Cenaze işlemleri aksamadı

Özellikle yoğun olarak kar yağışının hissedildiği Paşakent Mahallesinde Yalova Belediyesi ekipleri, cenaze defin işlemlerinin aksamaması için Paşakent Mezarlığında önlemlerini gün boyunca aldı. Olası yol kapanması ve buzlanmaya karşı Yalova Belediyesi ekipleri bölgede çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü.

Sokaktaki canlar unutulmadı

Yalova Belediyesi ekipleri, bir yandan karla mücadelesini sürdürürken bir yandan da sokak hayvanlarını unutmadı. Yağan yoğun kar yağışında sokak hayvanlarının beslenmesi belediye ekiplerince gerçekleştirildi. Yapılan besleme çalışmasında 230 kg kedi, 180 kg köpek maması ile birlikte toplam 410 kg mama dağıtımı yapıldı.