Halit Güleç Başkanlığında toplanan kriz masası, yağış öncesi detaylı bir toplantı gerçekleştirdi.

  Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kar yağışlarında hazırlanan plan doğrultusunda başarılı müdahaleler gerçekleştiren Yalova Belediyesi ekipleri kentimizde herhangi bir aksaklığın yaşanmasına müsaade etmemiş ve halktan tam not almıştı. Üst üste yapılan uyarılar sonrasında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın talimatıyla Halit Güleç Başkanlığında toplanan kriz masasında Belediye Başkan Yardımcıları İlyas Özdemir, Hamit Kutlu ve ilgili müdürleri ile birim amirleri yer aldı. 25 araç ve 75 personelin görevlendirildiği kriz merkezi 24 saat esasıyla çalışacak.

Güleç, “Kentimizi üç ana bölgeye ayırdık”

 “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi vatandaşlarımızın yağış sırasında ve sonrasında güvenli bir şekilde hareket edebilmeleri amacıyla Yalova Belediyesi olarak gerekli önlemleri alıyoruz” diyen Güleç; “Kentimizi üç ana bölgeye ayırdık. Ekiplerimizin çalışma bölgelerini belirledik. Yağış anında ve sonrasında yapılacaklarla ilgili olarak görevlendirmemizi yaptık. Yalova Belediyesi olarak ekiplerimiz hazır ve 24 saat çalışma esasına göre bu süreçte halkımıza hizmet edeceğiz. Vatandaşlarımız yağışla ilgili olarak talep ve şikayetlerini 153 numaralı Çağrı Hattımızı arayarak iletebilirler” dedi.

Toplu taşıma araçlarını tercih edin

  Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Güleç; “Zorunlu olmadıkça vatandaşlarımız kendi araçlarıyla dışarı çıkmasınlar ve toplu taşıma araçlarını tercih etsinler. Trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızda kendilerinin ve diğer sürücülerin güvenliği için araçlarında mutlaka kış lastiği ve zincir bulundursunlar” dedi.