Yalova Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 18.11.2020 tarih ve 86 sayılı Kararları gereği ''İnsanların kalabalık olabileceği kamu kurum ve kuruluşlarında kişilerin risk durumlarının HES kodu sorgulanmak suretiyle tespit edilmesine ve riskli kişilerin kurumlara alınmamasına'' karar verildi.

Konuyla ilgili Yalova Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Yalova Belediyesi, ana hizmet binamız ile Raif Dinçkök Kültür Merkezinde HES kodu sorgulama uygulanmasına başlanıldı. Her iki binamızın girişine asılan uyarılarla vatandaşlarımıza HES kodunun nasıl alınabileceği yönünde afişler asarak bilgilendirmede bulunuyoruz.

Ayrıca personellerimiz HES kodu alınması yönünde vatandaşlarımıza yardımcı olmaktadırlar. Bununla birlikte 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağı saatlerinde kurallara uymayan vatandaşlarımıza HES kodları olmuş olsa bile kesinlikle işlem yapılmamakta ve bu konuda uyarı yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın bina girişlerinde sorun yaşamaması için bu durumu dikkate alarak HES kodlarını hazır bulundurmalarını rica ediyoruz” dediler.